Muncitori belgieni mărşăluiesc în semn de solidaritate faţă de ameninţările la adresa Audi Bruxelles

Peste 5 000 de persoane au mărşăluit luni prin Bruxelles, iar majoritatea mijloacelor de transport în comun din capitala Belgiei au fost suspendate, în semn de solidaritate cu lucrătorii de la Audi Brussels, ale căror locuri de muncă sunt ameninţate, relatează Reuters.

Urmărește
646 afișări
Imaginea articolului Muncitori belgieni mărşăluiesc în semn de solidaritate faţă de ameninţările la adresa Audi Bruxelles

Muncitori belgieni mărşăluiesc în semn de solidaritate faţă de ameninţările la adresa Audi Bruxelles

Audi, o filială a Volkswagen, a anunţat în iulie că intenţionează să restructureze uzina din Bruxelles, care are 3 000 de angajaţi, şi a declarat că ia în considerare o încetare timpurie a producţiei maşinilor sale electrice Audi Q8 e-tron.

Muncitorii de la uzină au intrat în grevă şi, deşi conducerea şi negociatorii sindicali au convenit să revină la lucru începând de marţi, demonstraţia de luni a continuat, defilând de la o staţie la o piaţă din faţa Parlamentului European.

Unul dintre lucrătorii Audi, Katie Vanden Eycken, a declarat că a fost acolo pentru a-şi salva locul de muncă.

„Nu este frumos că ne-au blocat atât de mult timp. Închis, nu închis, închis, nu închis. Salariu, nu salariu. Nu e frumos, să ştiţi. Sper că va ieşi ceva din asta”, a spus ea, citată de Reuters.

Oficialii sindicali au subliniat o ameninţare mai amplă la adresa industriei.

„Dorim, de asemenea, să trimitem un semnal puternic autorităţilor europene, care îngreunează situaţia industriei belgiene, dar şi a industriei europene. Industria prelucrătoare migrează în principal în afara ţărilor noastre”, a declarat Patrick Van Belle, oficialul şef al sindicatului de la Audi.

Poliţia a declarat că demonstraţia, având în frunte de un banner mare pe care scria „Industria este a noastră”, a fost paşnică şi a adunat 5.500 de persoane.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici