Muncitorii de la Tesla, SpaceX şi X îi fac donaţii Kamalei Harris, în timp ce Elon Musk îl susţine pe Trump

Miliardarul Elon Musk l-a susţinut pe fostul preşedinte republican Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, dar angajaţii de la companiile lui donează în mare parte pentru rivala democrată a lui Trump, Kamala Harris, scrie Reuters.

Urmărește
1190 afișări
Imaginea articolului Muncitorii de la Tesla, SpaceX şi X îi fac donaţii Kamalei Harris, în timp ce Elon Musk îl susţine pe Trump

Muncitorii de la Tesla, SpaceX şi X îi fac donaţii Kamalei Harris, în timp ce Elon Musk îl susţine pe Trump

Lucrătorii de la Tesla au contribuit cu 42.824 de dolari la campania prezidenţială a lui Harris, faţă de 24.840 de dolari la campania lui Trump, potrivit OpenSecrets, o organizaţie non-profit nepartizană care urmăreşte contribuţiile la campania din SUA şi datele privind lobby-ul.

Angajaţii de la SpaceX, compania de rachete a lui Musk, au donat 34.526 de dolari pentru Harris, faţă de 7.652 de dolari pentru Trump. Angajaţii platformei de social media X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, au donat 13.213 dolari pentru Harris, faţă de mai puţin de 500 de dolari pentru Trump.

Deşi cifrele sunt relativ mici pentru o campanie de strângere de fonduri, ele indică înclinaţii politice în dezacord cu cele ale lui Musk. Cel mai bogat om din lume, Musk, l-a promovat pe Trump pe X şi a respins ideile de stânga ca fiind un „virus al minţii treze”.

Musk nu a răspuns unei cereri de comentarii. Acesta l-a sprijinit pe preşedintele Joe Biden în 2020, dar de atunci a virat spre dreapta. Trump a declarat că, dacă va câştiga alegerile din 5 noiembrie, îl va numi pe Musk în fruntea unei comisii pentru eficienţa guvernului.

Datele OpenSecrets includ donaţii de la angajaţii şi proprietarii companiilor şi de la membrii familiilor apropiate ale acestor persoane. Legile privind finanţarea campaniilor interzic companiilor însele să facă donaţii pentru campaniile federale.

Mulţi dintre angajaţii lui Musk sunt stabiliţi în California, un bastion democrat, a declarat Ross Gerber, CEO al Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management, care este acţionar Tesla. Gerber este, de asemenea, un investitor în X.

În iulie, Musk a declarat că va muta sediul X şi SpaceX din California în Texas din cauza unei legi californiene privind identitatea de gen pe care a numit-o „ultima picătură”. Gerber a declarat că o astfel de mutare ar însemna „pierderea multor talente potenţiale” în California.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici