- Home
- Externe
- AMSTERDAM, (07.03.2016, 17:18)
- Raluca Manga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Muncitorii români, exploataţi în şantierele navale din Olanda. Salariile lor sunt mult mai mici decât ale olandezilor
Muncitorii români care lucrează în şantiere navale din Olanda sunt exploataţi la locul de muncă, primind un salariu cu mult sub cel al muncitorilor olandezi, sindicatul FNV cerând premierului Mark Rutte, preşedintele Consiliului UE, să oprească abuzurile asupra normelor privind munca imigranţilor.
Urmărește
3404 afișări
Muncitorii români, exploataţi în şantierele navale din Olanda. Salariile lor sunt mult mai mici decât ale olandezilor
Potrivit unor informaţii, cetăţenii români care lucrează în mai multe şantiere navale olandeze sunt plătiţi doar cu un euro pe oră, iar anagajatorii lor nu respectă legea privind egalitatea de remunerare, folosindu-se de agenţiile de ocupare a forţei de muncă şi de alte metode, relatează Dutch News.
Muncitorii sunt angajaţi de o agenţie românească care colectează taxele şi contribuţiile la pensii în România, in conformitate cu legislaţia UE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
În Olanda, muncitorii români primesc o alocaţie de subzistenţă pe perioada angajării, care nu este supusă taxelor şi contribuţiilor şi prin urmare, este cu mult mai ieftin pentru patronii şantierelor navale să îi angajeze pe ei, decât pe munciorii olandezi.
Potrivit ziarului Volkskrant, sudorii şi instalatorii de conducte români câştigă între 1.600 şi 2.200 de euro pentru 56 de ore lucrate pe săptămână, cu mult sub salariul unui cetăţean olandez.
Sute de muncitori olandezi au fost înlocuiţi de muncitori mai ieftini provenind din străinătate.
"Muncitorii olandezi şi cei români din şantierele navale sunt colegi, nu concurenţi. Unii dintre aceşti români au lucrat în şantiere navale timp de şapte sau opt ani şi ar trebui să aibă un loc de muncă corespunzător", a spus purtătorul de cuvânt al sindicatului FNV din Olanda, Masja Zwart.
Potrivit FNV, mai multe sute de români sunt exploataţi la cel puţin cinci şantiere navale olandeze care folosesc acest sistem de plată. Ei sunt angajaţi prin intermediul agenţiei de ocupare a forţei de muncă Den Breejen Work, care are filiale în România.
Inspectorii din cadrul Ministerului Afacerilor Sociale desfăşoară în prezent o anchetă. Campania sindicatului se concentrează pe şantierul naval GS din Waterhuizen, Groningen, care este deţinut de o companie germană.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:11
-
astăzi, 12:34