NASA a lansat nava spre luna lui Jupiter, Europa, pentru a vedea dacă poate găzdui viaţă

NASA a lansat luni, din Florida, o navă spaţială, cu misiunea de a examina dacă Europa, luna lui Jupiter, are condiţii adecvate pentru a găzdui viaţă, concentrându-se pe marele ocean subteran despre care se crede că se ascunde sub învelişul gros de gheaţă, relatează Reuters.

Urmărește
86 afișări
Imaginea articolului NASA a lansat nava spre luna lui Jupiter, Europa, pentru a vedea dacă poate găzdui viaţă

NASA a lansat nava spre luna lui Jupiter, Europa, pentru a vedea dacă poate găzdui viaţă

Sonda spaţială Europa Clipper a agenţiei spaţiale americane a decolat de la Centrul Spaţial Kennedy din Cape Canaveral la bordul unei rachete SpaceX Falcon Heavy, sub un cer însorit. Sonda robotică alimentată cu energie solară ar trebui să intre pe orbita lui Jupiter în 2030, după o călătorie de aproximativ 2,9 miliarde de km, în 5 ani şi jumătate. Lansarea fusese planificată pentru săptămâna trecută, dar a fost amânată din cauza uraganului Milton.

Europa Clipper este cea mai mare navă spaţială construită de NASA pentru o misiune planetară, având aproximativ 30,5 metri lungime şi 17,6 metri lăţime cu antenele şi panourile solare complet desfăşurate - mai mare decât un teren de baschet - şi cântărind aproximativ 6.000 kg.

Chiar dacă Europa, a patra ca mărime dintre cele 95 de luni ale lui Jupiter recunoscute oficial, are doar un sfert din diametrul Pământului, vastul său ocean de apă sărată ar putea conţine de două ori mai multă apă decât oceanele Pământului.

„Oamenii de ştiinţă cred că Europa are condiţii adecvate pentru a susţine viaţa, sub suprafaţa sa îngheţată. Condiţiile sale sunt apa, energia, chimia şi stabilitatea”, a declarat Sandra Connelly, administrator asociat adjunct al directoratului misiunii ştiinţifice a NASA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nasa,
misiune,
navă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici