Natalitatea în Italia se îndreaptă spre un nou record negativ în 2024. E cel mai mic număr de naşteri de la unificarea ţării în 1861

  • Natalitatea în Italia se îndreaptă spre un nou record negativ în 2024, a declarat luni Institutul Naţional de Statistică (ISTAT).
  • Este a 16-a scădere anuală consecutivă şi cel mai scăzut număr de la unificarea Italiei în 1861.
Urmărește
1126 afișări
Imaginea articolului Natalitatea în Italia se îndreaptă spre un nou record negativ în 2024. E cel mai mic număr de naşteri de la unificarea ţării în 1861

Scăderea continuă a natalităţii în Italia este considerată o urgenţă naţională, însă, în ciuda promisiunilor guvernelor de a face din aceasta o prioritate, niciun cabinet nu a reuşit până acum să oprească scăderea, scrie Reuters.

Între ianuarie şi iulie s-au înregistrat cu 4.600 mai puţine naşteri decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, o scădere de 2,1%, a transmis ISTAT.

În 2023, în ansamblu, Italia a înregistrat 379.890 de naşteri, cu aproximativ şase nou-născuţi la mia de locuitori. Aceasta a reprezentat o scădere de 3,4% faţă de 2022 şi un declin de 34,1% faţă de 2008, ultimul an în care ţara a înregistrat o creştere a numărului de nou-născuţi.

Datele pentru primele şapte luni arată o rată a fertilităţii, adică numărul mediu de copii născuţi de fiecare femeie, de 1,2, cu mult sub rata de 2,1 necesară pentru o populaţie stabilă.

Scope Ratings a declarat luna aceasta că Italia are cea mai gravă criză demografică din Europa în ceea ce priveşte potenţialul de creştere economică între 2023 şi 2040, cu o îmbătrânire rapidă a populaţiei care reprezintă o ameninţare pentru finanţele publice ale ţării.

Anul trecut, Italia a avut cea mai scăzută rată de ocupare a forţei de muncă din Uniunea Europeană, conform datelor Eurostat.

De asemenea, ISTAT arată că anul trecut femeile din Italia au avut primul copil în medie la vârsta de 31 de ani, aproximativ stabil faţă de 2022. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici