NATO a adoptat o declaraţie privind situaţia din R. Moldova

Adunarea Parlamentară a NATO a adoptat marţi, la propunerea delegaţiei române, o declaraţie privind situaţia din R.Moldova, prin care îşi manifestă preocuparea faţă de situaţia politică tensionată de la Chişinău după alegerile din 5 aprilie şi cere autorităţilor să respecte drepturile omului.

Urmărește
13 afișări
Imaginea articolului NATO a adoptat o declaraţie privind situaţia din R. Moldova

Parlamentul Republicii Moldova (Imagine: Mediafax Foto)

"Prin această declaraţie, Adunarea Parlamentară a NATO «îşi manifestă preocuparea faţă de situaţia politică tensionată din Republica Moldova după alegerile din 5 aprilie 2009» şi «aşteaptă ca dialogul dintre guvern şi opoziţie, precum şi cel dintre forţele politice şi societatea civilă să fie real, efectiv şi transparent». De asemenea, Adunarea Parlamentară a NATO «solicită cu fermitate guvernului Republicii Moldova să respecte drepturile omului şi libertăţile fundamentale pe care Republica Moldova s-a angajat să le aplice, inclusiv prin aderarea la Parteneriatul pentru Pace»", se artă într-un comunicat al PNL, care precizează că iniţiativa declaraţiei AP NATO a aparţinut celor doi parlamentari liberali din delegaţie, senatorul Teodor Meleşcanu şi deputatul George Scutaru şi a fost imediat susţinută de întreaga delegaţie.

Potrivit PNL, pentru ca declaraţia să aibă o cât mai mare susţinere, şeful delegaţiei, deputatul Sever Voinescu (PD-L), deputatul Doru Frunzulică (PSD) şi senatorul Teodor Meleşcanu (PNL) au reuşit să convingă şi parlamentari din Marea Britanie, Canada, Portugalia, Spania, Letonia, Turcia să semneze şi să susţină documentul propus de delegaţia română.

"Aceeaşi excelentă colaborare a parlamentarilor români s-a înregistrat şi în pregătirile pentru dezbaterile din Comisia privind dimensiunea civilă a securităţii, unde s-a discutat raportul «Republica Moldova: provocări interne; perspectivele integrării euro-atlantice», deputatul Doru Frunzulică susţinând mai multe amendamente de fond în numele delegațţiei române", se arată în comunicatul PNL, semnat de deputatul George Scutaru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici