NATO a revenit la "instinctele" din timpul Războiului Rece în relaţia cu Rusia, ironizează Moscova

NATO a revenit la "instinctele" din timpul Războiului Rece, însă, în 2008, după Războiul din Georgia, tensiunile au durat doar câteva luni, ironizează oficiali ruşi în mesaje postate pe Twitter după ce Alianţa Nord-Atlantică şi-a suspendat cooperarea cu Moscova.

Urmărește
527 afișări
Imaginea articolului NATO a revenit la "instinctele" din timpul Războiului Rece în relaţia cu Rusia, ironizează Moscova

NATO a revenit la "instinctele" din timpul Războiului Rece în relaţia cu Rusia, ironizează Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"NATO a hotărât să blocheze cooperarea cu Rusia până în iunie. Iar acest lucru a fost anunţat de 1 aprilie", ziua păcălelor, a scris Dmitri Rogozin, vicepremierul rus însărcinat cu coordonarea complexului militaro-industrial, fost ambasador la Alianţa Nord-Atlantică.

"Ultima dată (în 2008), s-au blocat timp de trei luni, iar până în decembrie s-au deblocat. Asta înseamnă că este război rece, ei îngheaţă", a continuat oficialul, care figurează pe listele cu persoane vizate de sancţiuni ţintite - constând în blocarea averilor şi impunearea unor interdicţii de călătorie - ale Statelor Unite şi Uniunii Europene (UE).

"Instincte de bază din timpul Războiului Rece s-au trezit la NATO şi sunt alimentate de retorica «Alianţa (Nord-Atlantică) este în pericol!»", a scris actualul reprezentant rus la NATO Aleksandr Gruşko, într-un mesaj în engleză postat pe contul de Twitter al reprezentanţei.

"Contribuabilii se pare că-şi vor deschide portofelele pentru a finanţa jocuri militare", adaugă el în acest mesaj.

NATO şi-a suspendat marţi, la Bruxelles, cooperarea civilă şi militară cu Rusia, ca reacţie faţă de anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova.

Alianţa Nord-Atlantică s-a declarat "pregătită" să adopte măsurile necesare în vederea contracarării oricărei ameninţări cu o agresiune, răspunzând îngrijorărilor Poloniei şi statlor baltice.

Această escaladare între Rusia şi Occident este fără precedent de la Războiul Rece.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici