- Home
- Externe
- BRUXELLES, (27.03.2013, 18:36)
- Stefan Costin Anghel
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NATO exclude posibilitatea unui scut antirachetă comun cu Rusia
Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat că un sistem de apărare antirachetă unificat Rusia-NATO ar fi ineficient, observaţii făcute în timpul unei videoconferinţe Moscova-Bruxelles, informează Ria Novosti în pagina electronică.
Urmărește
248 afișări
NATO exclude posibilitatea unui scut antirachetă comun cu Rusia (Imagine: Cosmin Deaconescu/Mediafax foto)
În cadrul planului strategic al Modelul internaţional al Consiliului NATO-Rusia (CRO-2013), Anders Fogh Rasmussen, întrebat dacă ştie dacă implementarea unui sistem comun de apărare antirachetă NATO-Rusia este posibil, a răspuns: "Nu cred că ar fi eficient".
Potrivit lui Rasmussen, Alianţa preferă varianta a două sisteme de apărare antirachetă independente. Astfel părţile pot schimba informaţii, interacţiona pentru a lupta împreună împotriva ameninţărilor comune şi efectua manevre comune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
"Pentru moment, cetăţenii ţărilor noastre vor ca securitatea lor să fie asigurată de propriul stat. Întrebaţi-i pe ruşi dacă vor ca securitatea lor şi a teritoriului rus să fie asigurată de Alianţă. Cred că majoritatea dintre ei ar răspunde "Nu, este responsabilitatea ţării noastre", a explicat Rasmussen.
În timpul summitului NATO de la Lisabona din 2010, Moscova şi Washingtonul au prevăzut cooperarea în domeniul apărării europene antirachetă. Totodată, părţile nu au ajuns la un consens cu privire la arhitectura noului scut. Parteneriatul rămâne în suspans, Statele Unite refuzând să garanteze că viitorul scut nu va ameninţa potenţialul nuclear rus.
NATO insistă pe implementarea a două sisteme de apărare antirachetă independente, însă coordonate, unul rus şi unui al Alianţei. De partea cealaltă, Moscova propune crearea unei sistem indivizibil care să integreze dispozitivele celor două părţi.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe