Navalnîi spune că este obligat să asculte în fiecare dimineaţă muzică pro-Putin

Criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi, care se află în puşcărie, s-a plâns că a fost otrăvit, agresat şi privat de îngrijiri medicale adecvate, dar luni a dezvăluit că se confruntă cu o nouă provocare: este forţat să asculte un cântăreţ pop pro-Putin la ora 05:00 în fiecare dimineaţă, scrie Reuters.

Urmărește
283 afișări
Imaginea articolului Navalnîi spune că este obligat să asculte în fiecare dimineaţă muzică pro-Putin

Navalnîi spune că este obligat să asculte în fiecare dimineaţă muzică pro-Putin

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, un fost avocat care a devenit cunoscut în urmă cu mai bine de zece ani prin faptul că a ironizat elita preşedintelui Vladimir Putin şi a formulat acuzaţii de corupţie, se află în prezent într-o închisoare situată la aproximativ 60 km la nord de Cercul Polar.

Condamnat să rămână în închisoare până la vârsta de 74 de ani pentru acuzaţii despre care spune că au fost inventate pentru a-l ţine departe de politică, Navalnîi a declarat că regimul său de dimineaţă constă acum în a asculta imnul naţional rusesc înainte de a i se pune „Eu sunt rus”, un cântec patriotic interpretat de un cântăreţ pro-Putin numit „Shaman”.

Shaman, al cărui nume real este Iaroslav Dronov, este pe val datorită patriotismului alimentat de război şi a devenit un element de bază la televiziunea de stat şi este una dintre celebrităţile care îl propune oficial pe Putin pentru a candida din nou la preşedinţie în martie.

Cântecul său emblematic, pe care îl interpretează uneori îmbrăcat într-o ţinută de piele neagră cu o banderolă de braţ în culorile steagului rusesc - „I am Russian” - vorbeşte despre cum ruşii nu pot „fi frânţi” şi „merg până la capăt” şi poartă sângele părinţilor lor.

Cântăreţul în vârstă de 32 de ani a stârnit controverse în noiembrie, când a simulat declanşarea unei bombe nucleare la un concert difuzat la televiziunea de stat, apăsând un buton roşu într-o valiză nucleară falsă, înainte ca în jurul său să izbucnească focuri de artificii.

Într-un mesaj pe X facilitat de aliaţii săi, Navalnîi a descris o rutină matinală suprarealistă: „Cântăreţul Shaman a ieşit în evidenţă când eu eram deja în închisoare, aşa că nu am putut nici să-l văd, nici să-i ascult muzica. Dar ştiam că a devenit principalul cântăreţ al lui Putin. Şi că principalul său cântec era „Eu sunt rus'”, a scris Navalnîi. „Bineînţeles că eram curios să îl ascult, dar unde puteam să îl ascult în închisoare? Şi apoi m-au adus la Yamal (locul unde se află închisoarea sa din Arctica). Şi aici, în fiecare zi, la ora 5 dimineaţa, am auzit comanda: „Ridică-te!”, urmat de imnul naţional rusesc şi, imediat după aceea, se cântă al doilea cel mai important cântec al ţării - „Eu sunt rus”, de Shaman”.

Ironia, a spus Navalnîi, este că propaganda de stat a evidenţiat cândva faptul că obişnuia să mărşăluiască alături de naţionaliştii ruşi la marşurile anuale, iar acum, ani mai târziu, i se cântă un cântec pop ultranaţionalist în scop educativ în timp ce îşi face exerciţiile de dimineaţă din închisoare.

„Ca să fiu sincer, încă nu sunt sigur că înţeleg corect ce sunt post-ironia şi meta-ironia. Dar dacă nu asta este, atunci ce este?”, a glumit Navalnîi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
navalnîi,
muzică,
putin

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici