Negocieri pentru încetarea focului în Gaza: Blinken a ajuns în Orientul Mijlociu

Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns duminică la Tel Aviv într-un turneu în Orientul Mijlociu menit să intensifice presiunile diplomatice pentru a obţine un acord de încetare a focului în Gaza, scrie Reuters.

Urmărește
618 afișări
Imaginea articolului Negocieri pentru încetarea focului în Gaza: Blinken a ajuns în Orientul Mijlociu

Negocieri pentru încetarea focului în Gaza: Blinken a ajuns în Orientul Mijlociu

În cadrul celei de-a zecea călătorii în regiune de la începerea războiului, Blinken se va întâlni luni cu înalţi lideri israelieni, inclusiv cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu, a declarat un înalt oficial al Departamentului de Stat.

După Israel, Blinken va merge în Egipt.

Discuţiile pentru o încetare a focului vor continua săptămâna viitoare la Cairo, după o reuniune de două zile la Doha săptămâna trecută.

Blinken va încerca să ajungă la un progres, după ce SUA au prezentat propuneri despre care ţările mediatoare cred că ar reduce decalajele dintre părţile beligerante.

Urgenţa de a ajunge la un acord de încetare a focului a crescut pe fondul temerilor de escaladare în întreaga regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici