Negocieri pentru încetarea focului în Gaza: Discuţiile vor fi reluate săptămâna viitoare

SUA, Egiptul şi Qatarul au declarat vineri că negocierile de încetare a focului din Fâşia Gaza vor continua săptămâna viitoare la Cairo.

Urmărește
339 afișări
Imaginea articolului Negocieri pentru încetarea focului în Gaza: Discuţiile vor fi reluate săptămâna viitoare

Negocieri pentru încetarea focului în Gaza: Discuţiile vor fi reluate săptămâna viitoare

Negocierile privind încetarea focului în Gaza de la Doha au fost întrerupte vineri, negociatorii urmând să se întâlnească din nou săptămâna viitoare pentru a ajunge la un acord privind încetarea luptelor dintre Israel şi Hamas şi eliberarea ostaticilor rămaşi, relatează agenţia Reuters.

Anunţul a fost făcut după ce înalţi oficiali americani, israelieni, egipteni şi qatarezi au încheiat două zile de discuţii la Doha, Qatar, pentru a încerca să rezolve tensiunile dintre Israel şi Hamas, scrie The New York Times.

În timpul discuţiilor, SUA au declarat că au prezentat o propunere - susţinută de Egipt şi Qatar, principalii mediatori - care a redus diferenţele dintre Israel şi Hamas cu privire la obţinerea unei încetări a focului.

Prin intermediul unei declaraţii comune, toate cele trei guverne au caracterizat reuniunile drept „serioase, constructive şi desfăşurate într-o atmosferă pozitivă”.

Potrivit Reuters, preşedintele Joe Biden a declarat că nu s-a ajuns la un acord de încetare a ostilităţilor în Gază, dar că s-au înregistrat progrese.

Până în prezent, atacurile Israelului în Gaza au ucis peste 40.000 de palestinieni, potrivit autorităţilor sanitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici