"Nein danke": Ultimatumul lui Musk privind birourile a fost respins în Germania
Cererea lui Elon Musk ca angajaţii Tesla să înceteze să mai "telefoneze" şi să se întoarcă la birou a fost respinsă joi de cel mai mare sindicat din Germania, scrie Reuters.
"Nein danke": Ultimatumul lui Musk privind birourile a fost respins în Germania
Directorul executiv al Tesla a intrat în dezbaterea privind viitorul muncii spunându-le angajaţilor de la producătorul de automobile electrice că trebuie să se întoarcă la birou pentru cel puţin 40 de ore pe săptămână sau să părăsească compania, potrivit unui e-mail văzut de Reuters.
Sindicatul IG Metall din Berlin-Brandenburg-Sachsen, unde se află fabrica Tesla, a declarat că va susţine orice angajat care se opune ultimatumului lui Musk. Tesla are aproximativ 4.000 de angajaţi în Germania şi intenţionează să extindă forţa de muncă la 12.000 de persoane.
"Oricine nu este de acord cu astfel de cerinţe unilaterale şi vrea să se opună are în spate puterea sindicatelor în Germania, conform legii", a declarat Birgit Dietze, liderul districtual al IG Metall din Berlin-Brandenburg-Sachsen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mark Rutte, la Davos: Putin nu are dreptul de a-şi exprima veto-ul în privinţa aderării unei ţări la NATO
-
Cât vor primi profesorii care participă la probele de competenţe de la BAC 2025. Remuneraţii de la 10 lei/candidat până la 16 lei/candidat
-
Kremlinul afirmă că Putin este gata să discute cu Trump şi că războiul din Ucraina nu e legat de petrol, ci de securitatea naţională a Rusiei
Angajaţii uzinei Tesla din Gruenheide, Germania, au ales 19 persoane în primul consiliu al lucrătorilor în februarie, diferenţiind uzina de altele conduse de producătorul auto din Statele Unite şi din alte părţi, fără reprezentare sindicală.
Unii dintre muncitori fac parte din IG Metall, care reprezintă muncitorii din companiile auto şi din alte sectoare industriale.
În prezent, în Germania nu există legi care să consacre dreptul de a lucra de acasă, dar Ministerul Muncii lucrează la politici care ar spori flexibilitatea pentru lucrători. Mulţi angajatori mari, inclusiv producători de automobile, au adoptat deja modele de lucru hibride în urma pandemiei de coronavirus.
"Avem o viziune fundamental diferită asupra creării unui mediu de lucru atractiv şi susţinem împuternicirea şi responsabilitatea personală în cadrul echipelor noastre pentru a echilibra raportul dintre munca mobilă şi cea în persoană", a declarat Gunnar Kilian, membru al consiliului de administraţie al Volkswagen responsabil pentru resurse umane.
Constructorii de automobile de lux BMW şi Mercedes-Benz au împărtăşit acest punct de vedere atunci când au fost întrebaţi despre ultimatumul lui Musk.
"Munca hibridă este modelul de lucru al viitorului... sunt posibile diferite forme, de la prezenţa completă până la munca predominant la distanţă", a declarat un purtător de cuvânt al Mercedes-Benz.
Musk, care a contribuit la trecerea sectorului auto tradiţional către un viitor complet electric, devenind astfel cel mai bogat om din lume, a avut cuvinte dure pentru companiile care nu au cerut personalului să se întoarcă la birou cu normă întreagă.
"Există, desigur, companii care nu cer acest lucru, dar când a fost ultima dată când au livrat un produs nou şi grozav? A trecut ceva timp", a scris Musk în e-mail.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.