Nepoata lui Mussolini părăseşte partidul lui Meloni, afirmând că este prea de dreapta

Nepoata dictatorului italian din timpul războiului, Benito Mussolini, a declarat joi că părăseşte partidul Fratelli d'Italia al prim-ministrului Giorgia Meloni, deoarece acesta este prea de dreapta, după ce a exprimat recent nemulţumiri faţă de atitudinea sa privind drepturile minorităţilor.

Urmărește
540 afișări
Imaginea articolului Nepoata lui Mussolini părăseşte partidul lui Meloni, afirmând că este prea de dreapta

Nepoata lui Mussolini părăseşte partidul lui Meloni, afirmând că este prea de dreapta

Rachele Mussolini, consilier municipal la Roma, care a obţinut cele mai multe voturi dintre toţi candidaţii la ultimele alegeri pentru consiliul municipal din 2021, a anunţat că se va alătura grupului Forza Italia, considerat mai centrist, în cadrul primăriei, informează Reuters.

„Este timpul să întorc pagina şi să mă alătur unui partid pe care îl simt mai apropiat de sensibilităţile mele moderate şi centriste”, a declarat Mussolini, în vârstă de 50 de ani, pentru agenţia de presă italiană ANSA, confirmând informaţii anterioare din presa naţională.

Fratelli d'Italia îşi are rădăcinile în Mişcarea Socială Italiană (MSI), un moştenitor al fasciştilor lui Benito Mussolini, înfiinţat după al Doilea Război Mondial. De la preluarea mandatului în 2022, Meloni a încercat să prezinte partidul ca un grup conservator tradiţional.

Criticii susţin că această încercare este în principal de faţadă, subliniind poziţiile dure ale partidului cu privire la imigraţie, avort şi părinţi de acelaşi sex, precum şi măsurile sale de înăsprire a pedepselor pentru maternitatea surogat.

Forza Italia, parte a coaliţiei de guvernare a lui Meloni, se prezintă ca un partid care apără valorile creştine tradiţionale, dar este considerat mai liberal în ceea ce priveşte drepturile civile. O sursă politică a declarat pentru Reuters că problemele legate de drepturi au jucat un rol-cheie în decizia lui Mussolini de a schimba partidul.

Luna trecută, aceasta s-a opus lui Meloni într-o dispută privind sexul lui Imane Khelif, o pugilistă algeriană care a luptat împotriva italiencei Angela Carini la Jocurile Olimpice. După ce Carini a abandonat în timpul meciului împotriva lui Khelif, care a câştigat ulterior medalia de aur, Meloni a declarat că nu a fost un meci echidistant, deoarece algeriana nu a trecut un test de eligibilitate de gen la Campionatele Mondiale de anul trecut.

„Până la proba contrarie, Imane Khelif este o femeie. Şi ea a suferit o vânătoare de vrăjitoare nedemnă”, a spus Mussolini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici