Netanyahu confirmă că Safieddine, potenţialul succesor al lui Nasrallah, a fost asasinat de Israel

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a confirmat marţi că Israelul l-a asasinat pe potenţialul nou lider al Hezbollah, Hashem Safieddine, care a fost vizat de o lovitură aeriană la Beirut joia trecută, şi susţine că Israelul l-a ucis şi pe înlocuitorul lui Safieddine, informează The Times of Israel.

Urmărește
293 afișări
Imaginea articolului Netanyahu confirmă că Safieddine, potenţialul succesor al lui Nasrallah, a fost asasinat de Israel

Netanyahu confirmă că Safieddine, potenţialul succesor al lui Nasrallah, a fost asasinat de Israel

Într-un mesaj video în limba engleză adresat publicului libanez, postat pe reţeaua de socializare X, Netanyahu a declarat că Israelul a „degradat capacităţile Hezbollah; am eliminat mii de terorişti, inclusiv pe (vechiul lider al Hezbollah, Hassan) Nasrallah însuşi, pe înlocuitorul lui Nasrallah şi pe înlocuitorul înlocuitorului său. Astăzi, Hezbollah este mai slabă decât a fost timp de mulţi mulţi ani”.

În cea mai mare parte a mesajului, el a îndemnat publicul să-şi ia ţara înapoi de sub controlul Hezbollah. „Acum, voi, poporul libanez, vă aflaţi la o răscruce importantă. Este alegerea voastră”, a spus el. Cetăţenii libanezi, a spus Netanyahu, „îşi pot lua acum ţara înapoi. Puteţi să o readuceţi pe calea păcii şi a prosperităţii”.

Dacă nu o fac, susţine el, „Hezbollah va continua să încerce să lupte împotriva Israelului”. El a mai spus că libanezii „merită să readucă Libanul la zilele sale de linişte; voi meritaţi un Liban diferit. O ţară, un steag, un popor”, a adăugat el, împrumutând din Jurământul de credinţă original al SUA. „Nu-i lăsaţi pe aceşti terorişti să vă distrugă viitorul mai mult decât au făcut-o deja”.

El i-a îndemnat pe libanezi „să se ridice şi să îşi ia ţara înapoi”. „Eliberaţi-vă ţara de Hezbollah, astfel încât ţara voastră să poată prospera din nou, astfel încât generaţiile viitoare de copii libanezi şi israelieni să nu cunoască nici războiul, nici vărsarea de sânge, ci să trăiască în sfârşit împreună în pace”, a încheiat Netanyahu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici