Netanyahu: Israelul a acţionat potrivit dreptului internaţional în timpul asaltului asupra flotilei cu ajutoare

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi-a început luni dimineaţa depoziţia în faţa comisiei israeliene de anchetă însărcinată cu analizarea aspectelor juridice ale asaltului sângeros împotriva unei flotile cu ajutoare destinate Fâşiei Gaza, la 31 mai.

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului Netanyahu: Israelul a acţionat potrivit dreptului internaţional în timpul asaltului asupra flotilei cu ajutoare

Netanyahu: Israelul a acţionat potrivit dreptului internaţional în timpul asaltului asupra flotilei cu ajutoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prezidată de un fost judecător al Curţii Supreme, Yaakov Tirkel, în prezent pensionar, comisia este alcătuită din cinci membri, toţi israelieni.

Tirkel are ca adjuncţi doi observatori internaţionali, fără drept de vot, şi anume Lord Trimble, fost premier (protestant) al Irlandei de Nord, şi Ken Watkin, fost procuror general al armatei canadiene.

Premierul israelian a declarat în faţa comisiei că Israelul a acţionat conform "dreptului internaţional", în timpul asaltului asupra flotilei internaţionale cu ajutoare destinate Fâşiei Gaza.

"Sunt convins că, la finalul anchetei, se va dovedi că Israelul şi armata israeliană au acţionat conform dreptului internaţional (...), am încredere în luptătorii armatei israeliene, iar întreg Israelul este mândru" de militarii săi, a declarat Netanyahu.

Nouă cetăţeni turci au fost ucişi în confruntări cu militari din cadrul commandourilor maritime israeliene, în timpul abordării feribotului Mavi Marmara, în apele internaţionale, la 31 mai, când nava a încercat să forţeze blocada israeliană impusă Fâşiei Gaza.


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici