Netanyahu, mesaj dur pentru Teheran de la pupitrul ONU: Nu există niciun loc în Iran pe care Israelul să nu îl poată atinge / Şi acest lucru este valabil pentru întregul Orient Mijlociu

Nu există niciun loc în Iran unde „braţul lung” al Israelului să nu poată ajunge, a declarat Benjamin Netanyahu în cadrul Adunării Generale a ONU.

Urmărește
552 afișări
Imaginea articolului Netanyahu, mesaj dur pentru Teheran de la pupitrul ONU: Nu există niciun loc în Iran pe care Israelul să nu îl poată atinge / Şi acest lucru este valabil pentru întregul Orient Mijlociu

Netanyahu, mesaj dur pentru Teheran de la pupitrul ONU: Nu există niciun loc în Iran pe care Israelul să nu îl poată atinge / Şi acest lucru este valabil pentru întregul Orient Mijlociu

„Şi acest lucru este valabil pentru întregul Orient Mijlociu”, a adăugat el. 
 
În timp ce se îndreaptă spre pupitru, lidrul din Israel a fost întâmpinat cu ovaţii şi huiduieli de către cei aflaţi în sală. 
 
Începându-şi discursul în faţa liderilor mondiali la ONU, Benjamin Netanyahu a spus că nu intenţiona să vină la Adunarea Generală a ONU în acest an.
 
Însă prim-ministrul israelian a precizat că s-a răzgândit după ce a auzit „minciuni şi calomnii” la adresa Israelului din partea „vorbitorilor de la acest podium”.
 
El nu a oferit detalii suplimentare cu privire la vorbitorii la care se referea sau ce au spus aceştia.
 
„Ţara mea este în război, luptă pentru viaţa sa”, a adaugat el.

Netanyahu: Israelul are în faţă alegerea pe care şi Moise a avut-o

Poporul Israelului se confruntă cu aceeaşi „alegere atemporală” pe care Moise a pus-o în faţa poporului, a spus Benjamin Netanyahu - dacă să lase o binecuvântare sau un blestem pentru generaţiile viitoare.

„Blestemul agresiunii neîncetate a Iranului sau binecuvântarea unei reconcilieri istorice între arabi şi evrei”, a adăugat el.

El a făcut referire la discursul său de la Adunarea Generală a ONU de anul trecut, când spune că a susţinut acelaşi punct de vedere.

„În zilele care au urmat acelui discurs, binecuvântarea despre care am vorbit a devenit mai clară”, spune el.

„Un acord de normalizare între Arabia Saudită şi Israel părea mai aproape ca niciodată.

„Dar apoi a venit blestemul din 7 octombrie. Mii de terorişti Hamas din Gaza, susţinuţi de Iran, au pătruns în Israel în camionete, pe motociclete şi au comis atrocităţi inimaginabile.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici