Netanyahu nu cedează şi anunţă că Israelul trebuie să controleze coridorul Philadelphi din Gaza

  • Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a respins luni solicitările privind retragerea trupelor din zona de frontieră de pe coridorul Philadelphi.
  • Aceasta a fost una dintre solicitările Hamas pentru încheierea unui acord de încetare a focului şi de eliberare a ostaticilor.
Urmărește
458 afișări
Imaginea articolului Netanyahu nu cedează şi anunţă că Israelul trebuie să controleze coridorul Philadelphi din Gaza

Problema aşa-numitului coridor Philadelphi, la marginea de sud a Fâşiei Gaza, lângă graniţa cu Egiptul, a reprezentat o disensiune majoră în eforturile de a obţine un acord pentru a opri luptele din Gaza şi a elibera ostaticii israelieni ţinuţi de Hamas.

Hamas a respins orice prezenţă israeliană, în timp ce Netanyahu a insistat că Israelul nu va abandona coridorul, unde trupele israeliene au descoperit zeci de tuneluri despre care spun că au fost folosite pentru introducerea ilegală de arme şi muniţie în Gaza.

„Axa răului are nevoie de coridorul Philadelphi şi din acest motiv trebuie să controlăm coridorul Philadelphi. De aceea, Hamas insistă să nu fim acolo şi, din acest motiv, insist să fim acolo”, a spus el într-o conferinţă de presă susţinută luni, la Ierusalim.

Poziţia lui Netanyahu cu privire la negocieri, care continuă de săptămâni întregi, a dus la apariţia de tensiuni între aliaţi. Luni, preşedintele american Joe Biden a declarat că Netanyahu nu a făcut suficient pentru a obţine un acord privind ostaticii. În replică, Netanyahu a spus că presiunea ar trebui aplicată asupra Hamas, nu asupra Israelului, în special după moartea ostaticilor.

„Şi acum, după aceasta, ni se cere să dăm dovadă de seriozitate? Ni se cere să facem concesii? Ce mesaj transmite Hamas? Se spune, ucideţi mai mulţi ostatici”, a declarat premierul israelian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici