- Home
- Externe
- TEL AVIV, (02.11.2018, 08:23)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Netanyahu salută decizia "istorică" a Braziliei de mutare a ambasadei la Ierusalim
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat decizia "istorică" a lui Jair Bolsonaro, preşedintele-ales al Braziliei, care a anunţat că intenţionează să mute ambasada ţării sale de la Tel Aviv la Ierusalim, informează site-ul Arutz Sheva.
Urmărește
548 afișări
Netanyahu salută decizia "istorică" a Braziliei de mutare a ambasadei la Ierusalim
"Îi felicit pe prietenul meu, preşedintele-ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, pentru intenţia sa de a muta ambasada braziliană la Ierusalim, un pas istoric, corect şi interesant!", afirmă Netanyahu într-un comunicat dat publicităţii joi seară.
Bolsonaro, a anunţat, joi, că intenţionează să transfere sediul ambasadei braziliene în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, argumentând că naţiunea israelienă este suverană, astfel că are dreptul de a stabili care este propria capitală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Jair Bolsonaro, un politician cu accente populiste şi naţionaliste, a câştigat scrutinul prezidenţial din Brazilia.
Înainte de alegerea sa preşedinte, Bolsonaro a semnalat că intenţionează să închidă ambasada Autorităţii Palestiniene din Brasilia.
"Este Palestina o ţară? Palestina nu este o ţară, deci nu ar trebui să existe o ambasadă aici ", a spus Bolsonaro, adăugând:" Nu negociem cu teroriştii".
Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat în decembrie 2017 decizia controversată de a considera oraşul Ierusalim drept capitala Israelului şi, implicit, de a muta acolo ambasada SUA. Decizia lui Donald Trump a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase ţări musulmane, de Adunarea Generală ONU, Uniunea Europeană şi Rusia. Ulterior, pe fondul criticilor, preşedintele SUA a încercat să îşi nuanţeze poziţia privind statutul Ierusalimului, refuzând să excludă posibilitatea împărţirii oraşului şi explicând că israelienii şi palestinienii trebuie să stabilească frontierele în oraş. Liderul de la Casa Albă a transmis Israelului că pacea necesită "compromisuri dure".
Ulterior, Guatemala a urmat exemplul Statelor Unite şi a mutat ambasada la Ierusalim, iar premierul Australiei, Scott Morrison, a semnalat recent că intenţionează să decidă recunoaşterea oraşului Ierusalim drept capitală a Israelului, din raţiuni electorale.
O altă ţară care şi-a mutat ambasada la Ierusalim a fost Paraguayul, însă actualul preşedinte de la Asuncion, Mario Abdo Benitez, a decis recent să anuleze decizia predecesorului său şi a anunţat că va muta ambasada ţării sale înapoi la Tel Aviv.
Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa eternă şi indivizibilă, potrivit terminologiei utilizate de liderii politici israelieni. Autoritatea Palestiniană vrea ca Ierusalimul de Est să devină capitala viitorului stat palestinian. Israelul a anexat Ierusalimul de Est, dar marile puteri şi Naţiunile Unite nu recunosc suveranitatea israeliană asupra întregului oraş, subliniind că zonele trebuie negociate.
Citeşte şi: Conturile reţelelor de socializare ale unui senator american au fost vizate de un atac cibernetic
Citeşte şi: Oficial SUA: Rămăşiţele jurnalistului Jamal Khashoggi trebuie localizate şi returnate familiei sale
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe