- Home
- Externe
- (27.02.2022, 11:55)
- Cezara Mîndrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Neutralitatea Elveţiei, pusă la încercare. „Ţara adoptă o linie mai dură în ceea ce priveşte Rusia”
Invazia Ucrainei de către Rusia a pus la încercare neutralitatea Elveţiei şi, odată cu aceasta, rolul tradiţional al ţării de intermediar internaţional şi reputaţia de refugiu sigur pentru bunurile celor mai bogaţi şi mai puternici oameni din statul condus de Putin.
Urmărește
10499 afișări
Sursa foto: Hepta
Ramura executivă elveţiană a încetat să anunţe sancţiuni unilaterale împotriva intereselor Rusiei după acţiunea militară vertiginoasă a Moscovei în Ucraina. În schimb, Consiliul Federal a optat să se încadreze în conformitate cu Uniunea Europeană şi se angajează ca indivizii şi companiile ruse lovite de sancţiunile UE să nu poată să se sutragă în Elveţia, chiar dacă ţara nu este stat membru al Uniunii.
Guvernul a declarat că „intermediarilor” financiari din Elveţia li se interzice acum să înceapă noi relaţii de afaceri cu 363 de ruşi şi patru companii ruseşti. Orice afacere existentă trebuie raportată la secretariatul Afacerilor Economice Elveţiene. Mai mult decât atât, sunt luaţi în considerare şi alţi paşi ce urmează a fi anunţaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Deşi nu este o represiune în comparaţie cu alte sancţiuni occidentale care vizează pedepsirea Moscovei pentru invadarea Ucrainei, impactul poate fi, chiar şi aşa, simţit. Bogata naţiune alpină a fost cel mai mare destinatar al tranzacţiilor efectuate de persoane private din Rusia, potrivit unui raport întocmit de Ambasada Elveţiei la Moscova.
„Elveţia a fost de departe, de ani de zile, cea mai importantă destinaţie la nivel mondial pentru ruşii bogaţi ce voiau să îşi gestioneze averea”, se arată în raport, adăugând că transferurile nete ale contribuabililor ruşi în Elveţia au totalizat 2,5 miliarde de dolari în 2020.
Consilierul federal Guy Parmelin, şeful Departamentului pentru Afaceri Economice Federale, a menţionat că Elveţia este obligată să urmeze sancţiunile ONU, dar ar fi putut decide dacă urmează şi sancţiunile date de UE, ţinând cont de legislaţia ce a consacrat „neutralitatea” dreptului eleveţian.
Autorităţile elveţiene reiau, în esenţă, măsurile instituite şi în 2014 după preluarea Crimeei de către Rusia, în care au încercat, de asemenea, să se asigure că sancţiunile UE nu au fost evitate pe spaţiul elveţian.
„Elveţia adoptă astfel o linie mai dură în ceea ce priveşte Rusia”, a declarat Parmelin, citat de AP News.
Cu toate acestea, Elveţia este, de asemenea, nerăbdătoare să-şi protejeze rolul de intermediar diplomatic pentru unele ţări, dintre care una este Rusia. „Este important pentru Consiliul Federal ca implementarea acestor măsuri să nu întrerupă discuţiile dintre Elveţia şi ţările afectate. Vrem să oferim serviciile noastre ţărilor aflate în conflict, dacă aceste ţări doresc. Dacă Elveţia ar adopta automat sancţiunile impuse de UE sau de alte ţări, nu ar mai putea juca în mod credibil rolul tradiţional pentru care este apreciată la nivel mondial”, a adăugat el.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe