- Home
- Externe
- WASHINGTON, (30.05.2016, 12:19)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
New York Times: Tot mai multe state, inclusiv SUA, folosesc programe "spyware" pentru spionarea dizidenţilor
Unele companii, inclusiv din SUA, ajută autorităţile de spionaj la dezvoltarea propriilor instrumente de supraveghere digitală, care sunt capabile chiar şi să eludeze măsurile de securitate avansate, cum ar fi criptarea. Aceste instrumente sunt folosite pentru supravegherea dizidenţilor, însă unele state le folosesc pentru a reduce la tăcere vocile critice, din interiorul cât şi din afara graniţelor, se afirmă într-un amplu material publicat de cotidianul New York Times pe pagina electronică.
Urmărește
2085 afișări
New York Times: Tot mai multe state, inclusiv SUA, folosesc programe "spyware" pentru spionarea dizidenţilor (Imagine: Shutterstock)
Potrivit New York Times, zeci de companii, printre care NSO Group şi Cellebrite din Israel, Finfisher din Germania şi Hacking Team din Italia, vând instrumente de spionaj digitale pentru diverse guverne.
În ultimii cinci ani, Ahmed Mansoor, un activist pentru drepturile omului în Emiratele Arabe Unite, a fost închis şi concediat de la locul de muncă, paşaportul său a fost confiscat, maşina furată, e-mailul spart, iar din contul său bancar au fost sustraşi 140.000 de dolari. De asemenea, a fost bătut, de două ori, în aceeaşi săptămână.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
În anul 2011, în timpul revoltelor din lumea arabă, Mansoor a fost arestat, fiind acuzat de insultarea liderilor Emiratelor Arabe Unite, însă a fost rapid eliberat în urma presiunii internaţionale. Împreună cu alte persoane, acesta a cerut dreptul la vot universal.
Bill Marczak, cercetător principal la Citizen Lab din cadrul Universităţii din Toronto, care se ocupă cu urmărirea modului de răspândire a programelor spion în întreaga lume, a declarat că "Orice guvern care vrea programe de tip spyware fie îl va cumpăra direct sau poate angaja pe cineva să-l dezvolte pentru el. Iar când observăm că şi cele mai sărace state au programe de tip spyware, este clar banii nu mai sunt o barieră."
Marczak a examinat e-mailuri lui Mansoor şi a constatat că, înainte de arestarea sa, el a fost vizat de programe de tip spyware vândute de către Finfisher şi Hacking Team.
Noi dovezi sugerează că autorităţile din Emirate ar putea fi acum în curs de dezvoltare a unui program de spyware personalizat, a mai declarat Marczak.
Citizen Lab intenţionează să publice luni mai multe detalii despre programele spion folosite de autorităţile din statul arab.
Emiratele Arabe Unite încearcă să prezinte imaginea unui stat progresist în Orientul Mijlociu, punând accentul pe fondurile considerabile alocate pentru ajutorul extern şi eforturile pentru acordarea de drepturi femeilor. Pe de altă parte, activiştii pentru drepturile omului spun acest stat este foarte agresiv în încercarea de a neutraliza dizidenţii.
Citeşte şi: Ministru polonez, reacţie după avertismentul dat de Putin: Scutul antirachetă din Polonia nu reprezintă o ameninţare la adresa Rusiei
Citeşte şi: Franţa şi Germania marchează 100 de ani de la Bătălia de la Verdun din Primul Război Mondial
Citeşte şi: Gara Montparnasse din Paris, BLOCATĂ. Traficul feroviar a fost întrerupt complet din cauza unei pene informatice
Citeşte şi: Peste 100 de militanţi islamişti, neutralizaţi în raiduri ale coaliţiei internaţionale în Siria
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe