- Home
- Externe
- MOSCOVA, (11.10.2014, 16:18)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nikolici: Serbia nu se teme că refuzul de a impune sancţiuni Rusiei îi va întârzia aderarea la UE
Serbia nu se teme că refuzul de a impune sancţiuni Rusiei îi va întârzia aderarea la Uniunea Europeană (UE), a declarat preşedintele Tomislav Nikolici sâmbătă pentru un post rusesc de radio, evocând nerecunoaşterea Kosovo de unii europeni, inclusiv de către România, relatează RIA Novosti.
Urmărește
270 afișări
Tomislav Nikolici, preşedintele Serbiei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Europa va încerca, cu siguranţă, să determine Serbia să impună sancţiuni Rusiei. Iar poate că o asemenea încercare va avea loc în viitorul apropiat, pentru că Europa insistă asupra politicii externe comune în cadrul acordului privind aderarea noastră la UE", a declarat Nikolici într-un interviu pentru postul de radio Rossia-1.
"De fapt Europa nu are o politică externă comună asupra vreunui subiect. Un exemplu este recunoaşterea Kosoco şi Metohiei. Dacă există vreo politică externă comună, cum a fost posibil ca o parte a membrilor UE să nu recunoască independenţa Kosovo şi Metohiei? Aceştia sunt Slovacia, România, Spania, Grecia şi Ciprul. Iar acest lucru este mult mai serios decât impunerea unor sancţiuni unui stat. De aceea, dacă există excepţii, acestea trebuie să existe pentru toţi, inclusiv pentru Serbia", a subliniat preşedintele sârb.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Nikolici a spus că nu-i este teamă de amânarea aderării Serbiei la UE din cauza politicii sale. "Atunci când am decis să negociem cu UE, nu am vorbit despre a impune sancţiuni Rusiei", a argumentat el.
Preşedintele sârb a explicat, de asemenea, că politica actuală a ţării sale faţă de Rusia şi UE este diferită de cea a Ucrainei de acum un an. "O parte a Ucrainei voia să fie cu UE, alta voia să fie cu Rusia. Serbia nu este divizată în acest subiect. Ea vrea să fie atât cu Rusia, cât şi cu UE. Iar acest lucru trebuie să-i fie acordat atât de ambele", a spus el.
UE a impus mai multe rânduri de sancţiunii unor bănci, companii în domeniul energetic şi al Apărării din Rusia, dar şi anumitor ruşi, din cauza presupusei implicări a Moscovei în conflictul ucrainean. Serbia a refuzat să susţină aceste sancţiuni.
Săptămâna trecută, ambasadorul sârb în Rusia Slavenko Terzici a declarat că "leadershipul sârb a spus clar că nu se va alătura niciodată sancţiunilor impuse Rusiei".
Oficiali europeni şi occidentali au solicitat Serbiei, candidată la aderarea la UE, să se alăture sancţiunilor impuse de Bruxelles Rusiei în urma crizei din Ucraina, însă Belgradul evită aplicarea măsurilor, pentru a nu-şi supăra aliatul tradiţional. Moscova a susţinut Belgradul în mai multe dosare sensibile, în special în ceea ce priveşte independenţa Kosovo.
Kosovo şi-a proclamat pe 17 februarie 2008 independenţa, pe care Rusia nu o recunoaşte, denunţând un "precedent" cauzat de ingerinţe internaţionale, Moscova referindu-se astfel la intervenţia NATO în fosta Iugoslavie.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe