Ninsori abundente în Alpii elveţieni. Stratul de zăpadă - 45 de cm la Saint-Moritz

Ninsorile abundente din Alpii elveţieni din noaptea de duminică spre luni au atins un nivel record pentru luna septembrie, a anunţat luni MeteoSuisse.

Urmărește
530 afișări
Imaginea articolului Ninsori abundente în Alpii elveţieni. Stratul de zăpadă - 45 de cm la Saint-Moritz

Ninsori abundente în Alpii elveţieni. Stratul de zăpadă - 45 de cm la Saint-Moritz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Saint-Moritz, în cantonul Grisons (nord-est), stratul de zăpadă avea o grosime de 45 de centimetri luni dimineaţă.

Potrivit MeteoSuisse, acest fenomen se explică printr-un front rece, care a împins limitele ninsorilor până la 800 de metri.

Precipitaţiile au fost, de asemenea, neobişnuit de abundente. La Santa Maria, în Val Mustair, tot în cantonul Grisons, ploile au atins 100 de litri pe metrul pătrat, respectiv un record de la începutul măsurătorilor, în 1901.

Ninsoarea a perturbat traficul rutier în trecătorile alpine, San-Bernardino, trecătoarea Fluela şi Nufenen sunt închise, a anunţat ViaSuisse, care oferă informaţii despre starea drumurilor elveţiene.

Trecătorile din Gothard, Lukmanier şi Oberalp, sunt şi ele acoperite cu zăpadă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici