- Home
- Externe
- LONDRA, (01.06.2017, 17:39)
- Mihai Draghici
Nivelul păcii s-a îmbunătăţit uşor, dar riscurile teroriste s-au accentuat - studiu
Nivelul păcii pe plan mondial s-a îmbunătăţit uşor pentru prima dată de la izbucnirea războiului din Siria, dar armonia este în scădere, iar riscurile teroriste s-au accentuat, arată un raport al Institutului pentru Economie şi Pace, cu sediul în oraşul australian Sydney.
Urmărește
707 afișări
Nivelul păcii s-a îmbunătăţit uşor, dar riscurile teroriste s-au accentuat - studiu (Imagine: Hepta)
Potrivit cercetătorilor, nivelul păcii a crescut puţin în ultimele 12 luni, dar costurile asociate conflictelor au un impact enorm asupra economiilor lumii.
În pofida amplificării riscurilor teroriste, Europa rămâne cea mai paşnică regiune a lumii. Potrivit studiului, 60% dintre ţări se confruntă cu riscuri teroriste mai mari decât în urmă cu zece ani.
Populismul este în creştere în Europa, afectând nivelul păcii, accentuând inegalităţile, deteriorând libertatea presei şi acceptarea de către cetăţeni a drepturilor altora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Finlanda îndeamnă Europa să îşi intensifice eforturile de apărare împotriva ameninţării ruse
-
ISW: Putin nu va renunţa la obiectivele sale de a ocupa în totalitate Ucraina
-
Reconfigurarea relaţiilor SUA-Marea Britanie: Planurile lui Keir Starmer pentru un parteneriat economic strategic
La fel ca în ultimii cinci ani, Siria este cea mai violentă ţară din lume, urmată de Afganistan, Irak, Sudanul de Sud şi Yemen. Orientul Mijlociu şi nordul Africii sunt cele mai violente regiuni ale lumii.
Cea mai paşnică ţară continuă să fie Islanda, urmată de Noua Zeelandă, Portugalia, Austria şi Danemarca.
Citeşte şi: Politicianul eurosceptic Nigel Farage, vizat în ancheta din SUA privind contacte cu Rusia - Guardian
Citeşte şi: Apropiat al preşedintelui Emmanuel Macron, anchetat cu zece zile înaintea alegerilor parlamentare
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Motivul pentru care unele persoane se simt epuizate, imediat după ce se trezesc, dimineața, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe