Al doilea val de explozii în Liban: au fost vizate staţiile radio ale membrilor Hezbollah. Cel puţin 14 morţi şi sute de răniţi

  • Dispozitive de comunicaţii utilizate de gruparea Hezbollah au explodat miercuri în sudul ţării, în suburbiile sudice ale capitalei Beirut şi în Valea Bekaa.
  • Exploziile au loc la o zi după ce 12 persoane au murit în Liban şi Siria şi aproximativ 2.800 de persoane au fost rănite după ce pagerele folosite de membrii Hezbollah au explodat.
  • Ministrul israelian al Apărării declară începutul unei „noi faze” a războiului.
Urmărește
5124 afișări
Imaginea articolului Al doilea val de explozii în Liban: au fost vizate staţiile radio ale membrilor Hezbollah. Cel puţin 14 morţi şi sute de răniţi

Creşte bilanţul victimelor

Staţii de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah au explodat miercuri în sudul Libanului, în suburbiile Beirutului şi în Valea Bekaa, alimentând şi mai mult tensiunile cu Israelul, la o zi după explozii similare produse de pagerele grupării.

Ministerul Sănătăţii din Liban a declarat că 14 persoane au fost ucise şi 450 rănite miercuri, în timp ce bilanţul exploziilor de marţi a crescut la 12 morţi, inclusiv doi copii, şi aproape 3.000 de răniţi.

Ministrul israelian al Apărării declară începutul unei „noi faze” a războiului

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat începutul unei „noi faze” a războiului, armata israeliană îndreptându-şi atenţia către frontul nordic cu Libanul.

„Centrul de greutate se mută spre nord. Ne îndreptăm forţele, resursele şi energia spre nord”, a declarat Gallant în faţa personalului Forţelor Aeriene israeliene, în remarci publicate de biroul său, a precizat The Times of Israel.

„Cred că suntem la începutul unei noi faze în acest război şi trebuie să ne adaptăm”, a spus Gallant. „Vom avea nevoie de consecvenţă în timp, acest război necesită mult curaj, determinare şi perseverenţă”.

Bilanţul victimelor creşte la 9, potrivit Ministerului Sănătăţii libanez

Ministerul Sănătăţii din Liban a anunţat că cel puţin nouă persoane au fost ucise şi 300 au fost rănite în valul de explozii produse astăzi.

Trei morţi şi sute de răniţi în urma exploziilor

Trei persoane au fost ucise în regiunea Bekaa din Liban, în estul ţării, în ultimele explozii de dispozitive, iar sute de persoane au fost rănite, a declarat o sursă de securitate.

Ministrul libanez de Externe spune că exploziile sunt un „semn” al unui război mai amplu

 Ministrul libanez de Externe a declarat că exploziile pagerelor şi dispozitivelor de comunicare ale Hezbollah ar putea fi un semn al unui conflict mai larg în Orientul Mijlociu.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Ştiri din Liban, ministrul de Externe Abdallah Bou Habib a avertizat cu privire la gravitatea incidentului, „deoarece vine după ameninţările israeliene de a extinde războiul cu Liban, ceea ce ar arunca regiunea într-un ciclu mai mare de violenţă şi ar semnala un război mai amplu”.

Zeci de persoane rănite în urma exploziilor, afirmă surse de securitate libaneze

Noile explozii au rănit zeci de persoane, relatează Reuters, citând surse de securitate libaneze anonime.

Noi explozii zguduie sudul Libanului şi cartierul Dahiyeh din Beirut

Presa libaneză raportează mai multe explozii în satele din apropierea oraşelor Nabatieh, Sidon şi Tyre, precum şi în bastionul Hezbollah din suburbiile sudice ale Beirutului, cunoscut sub numele de Dahiyeh.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Dispozitive de comunicate utilizate de gruparea militantă libaneză Hezbollah au explodat miercuri după-amiază în sudul ţării şi în suburbiile sudice ale capitalei Beirut, au declarat o sursă de securitate şi un martor pentru Reuters.

Sursa a declarat că nu e clar dacă dispozitivele erau pagere.

Cel puţin una dintre exploziile auzite a avut loc în apropierea unei înmormântări organizate de Hezbollah pentru cei ucişi cu o zi înainte, când mii de pagere folosite de grup au fost detonate în întreaga ţară.

Cel puţin 12 persoane au murit în urma exploziilor de marţi şi aproximativ 2.800 au fost rănite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici