- Home
- Externe
- SEUL, COREEA DE SUD, (05.12.2013, 09:37)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NOI IMAGINI prin satelit cu lagăre din Coreea de Nord. Mărturiile foştilor deţinuţi - FOTO
Organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International (AI) a publicat joi noi imagini prin satelit cu lagăre din Coreea de Nord şi mărturii despre abuzuri şi execuţii ale unor persoane care au fost internate în acestea.
Urmărește
6218 afișări
NOI IMAGINI prin satelit cu lagăre din Coreea de Nord. Mărturiile foştilor deţinuţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Coreea de Nord dezminte existenţa unor lagăre de muncă pentru deţinuţi politici, însă potrivit unor evaluări independente 100.000 până la 200.000 de persoane sunt deţinute în astfel de locuri în condiţii extrem de dure.
Imagini cu lagărul 15, în sudul ţării, şi lagărul 16, în nord, au fost înregistrate în perioada 2011-2013.
Imaginile cu lagărul 16, care ocupă o suprafaţă de aproximativ 560 de kilometri pătraţi şi este destinat unui număr de 20.000 de deţinuţi, relevă "prezenţa unor noi spaţii de locuit, ceea ce indică o uşoară creştere a populaţiei (internate)", afirmă Amnesty.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Imaginile relevă de asemenea "o activitate economică substanţială, legată în special de exploatările minieră, forestieră şi agricolă", dar şi extinderea unei zone industriale.
Aproape 40 de clădiri care erau utilizate pentru cazare au fost demolate, începând din 2011, în lagărul 15, cu o suprafaţă totală de 370 de kilometri pătraţi, situat la aproximativ 120 de kilometri de Phenian.
Într-un raport, Amnesty descrie abuzurile la care au fost supuse persoane internate în lagăre, pe baza unor mărturii ale unor foşti deţinuţi sau gardieni.
"Lee", un transfug nord-coreean care a făcut parte din rândul conducerii securităţii lagărului 16 începând din anii '80 şi până la mijlocul anilor '90, afirmă că "deţinuţii erau obligaţi să îşi sape mormântul, după care erau ucişi cu lovituri de ciocan în ceafă".
Unii erau strangulaţi, iar apoi bătuţi până la moarte. Potrivit martorului, femeile "dispăreau" după ce erau violate.
"După ce petreceau o noapte «de serviciu» la conducători de rang înalt, femeile era necesar să moară, pentru ca nimeni să nu descopere acest secret. Acelaşi lucru se întâmplă şi în majoritatea lagărelor pentru deţinuţi politici", a declarat el.
O Comisie ONU de anchetă privind încălcările drepturilor omului în Coreea de Nord urmează să prezinte, în martie 2014, un raport final Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. Este pentru prima dată când o instanţă ONU lansează o investigaţie de această amploare vizând Corea de Nord.
Autorităţile nord-coreene au respins crearea acestei comisii şi i-au refuzat accesul pe teritoriul nord-coreean. Ele au catalogat martorii audiaţi de Comisie ca "mincinoşi".
Citeşte şi:
Coreea de Nord a reluat lucrările la o bază de rachete. IMAGINILE din satelit care arată planurile Phenianului - FOTO
Citeşte şi:
Coreea de Nord CONFIRMĂ deţinerea unui american acuzat de infracţiuni comise în războiul intercoreean. DECLARAŢIA din Phenian a veteranului - FOTO
Citeşte şi:
Unchiul şi mentorul lui Kim Jong-un a fost destituit şi mai mulţi apropiaţi ai săi au fost executaţi
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe