Noi negocieri între Atena şi Skopje privind numele Macedoniei

Reprezentanţii Greciei şi Macedoniei se vor întâlni la 17 martie la Viena într-o nouă încercare de a ajunge la un compromis în privinţa numelui fostei republici iugoslave, contestat de Atena.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Noi negocieri între Atena şi Skopje privind numele Macedoniei

Noi negocieri între Atena şi Skopje privind numele Macedoniei

Negocierile se desfăşoară în prezenţa emisarului ONU Matthew Nimetz.

Potrivit agenţiei de presă ANA, ministrul grec de Externe, Dora Bakoyannis, s-a întâlnit la Bruxelles, cu ocazia Consiliului European, cu premierul macedonean Nikola Gruevski.

"Discuţiile au fost sincere şi deschise, dar fără rezultat", a declarat Bakoyannis.

Noua tentativă a Naţiunilor Unite de găsire a unei soluţii la această problemă intervine în contextul apropierii summitului NATO de la Bucureşti, din 2-4 aprilie, unde s-ar putea decide deschiderea negocierilor de aderare cu Albania, Croaţia şi Macedonia.

Grecia ameninţă că va bloca aderarea Macedoniei la NATO dacă problema numelui ţării nu va fi rezolvată până la summitul de la Bucureşti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici