Nou atac devastator în vestul Ucrainei: Liov, lovit de rachete ruseşti. Trei morţi şi cel puţin 30 de răniţi

Un atac aerian rusesc a lovit miercuri dimineaţă oraşul Liov din vestul Ucrainei, provocând moartea a trei persoane şi rănind peste 30.

Urmărește
561 afișări
Imaginea articolului Nou atac devastator în vestul Ucrainei: Liov, lovit de rachete ruseşti. Trei morţi şi cel puţin 30 de răniţi

Un alt atac care a avut loc în Liov de la începutul războiului

Atacul a vizat centrul istoric al oraşului Liov, distrugând peste 50 de clădiri, printre care se numără şcoli, case şi clinici, transmite Reuters.

Primarul oraşului a fost văzut inspectând daunele, deplasându-se printre ruinele clădirilor distruse într-un videoclip postat pe Telegram.

Liov, situat aproape de graniţa cu Polonia, ţară membră NATO, a fost rareori ţinta unor atacuri de asemenea amploare. Proximitatea faţă de graniţa NATO ridică îngrijorări serioase cu privire la potenţiala escaladare a conflictului dincolo de graniţele Ucrainei.

Ca răspuns, Polonia a luat măsuri imediate de precauţie. Pentru a treia oară în ultima săptămână, autorităţile poloneze au trimis avioane să patruleze.

Atacul vine la doar o zi după o altă tragedie în Ucraina. Marţi, mai multe rachete balistice ruseşti au lovit un institut militar din oraşul Poltava, în centrul ţării, provocând moartea a 50 de persoane şi rănind sute.

Experţii militari ruşi sugerează că atacurile fac parte dintr-o campanie de represalii a Moscovei, ca răspuns la recenta incursiune a forţelor ucrainene pe teritoriul rus.

Miercuri, Rusia a atacat, de asemenea, Kievul şi alte câteva regiuni cu rachete, dar nu au fost raportate pagube imediate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici