Noua ameninţare a Rusiei: Implicarea Occidentului în Ucraina ar putea declanşa o confruntare nucleară

  • Rusia avertizează că implicarea tot mai mare a ţărilor occidentale în conflictul din Ucraina ar putea duce la o confruntare militară între puteri nucleare.
  • Ministrul rus al apărării a subliniat că Rusia se pregăteşte pentru o ripostă nucleară dacă Belarus, aliatul său, va fi atacat.
  • În timp ce Rusia găzduieşte summitul BRICS, forţele sale avansează în oraşul ucrainean Chasiv Yar, intensificând conflictul din estul Ucrainei.
Urmărește
667 afișări
Imaginea articolului Noua ameninţare a Rusiei: Implicarea Occidentului în Ucraina ar putea declanşa o confruntare nucleară

Noua ameninţare a Rusiei: Implicarea Occidentului în Ucraina ar putea declanşa o confruntare nucleară

Rusia a emis un avertisment sever cu privire la implicarea tot mai mare a ţărilor occidentale în conflictul din Ucraina, susţinând că aceasta creşte riscul unei confruntări directe între puterile nucleare, scrie Daily Mail. Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, a transmis acest avertisment în cadrul unei întâlniri la Minsk cu oficiali ai apărării din Belarus. El a subliniat că intenţia Occidentului de a provoca daune maxime Rusiei ar putea escalada într-o ciocnire militară între state nucleare. În plus, Belousov a evidenţiat faptul că Rusia se pregăteşte pentru o posibilă ripostă nucleară în cazul în care vreo ţară va ataca Belarus, un aliat apropiat şi membru al Statului Unional cu Rusia.

Declaraţiile lui Belousov coincid cu summitul BRICS, pe care Rusia îl găzduieşte, adunând lideri din întreaga lume, inclusiv pe preşedintele chinez Xi Jinping şi prim-ministrul indian Narendra Modi. Rusia foloseşte acest summit ca o platformă pentru a demonstra că încercările Occidentului de a o izola au eşuat. Xi a lăudat relaţiile strânse dintre China şi Rusia, subliniind stabilitatea lor comună într-o lume haotică. Atât Putin, cât şi Xi au fost de acord să aprofundeze parteneriatul lor strategic şi cooperarea pe tema securităţii globale.

Între timp, războiul din Ucraina se intensifică, forţele ruse făcând progrese în oraşul strategic Chasiv Yar din estul Ucrainei, ameninţând marile centre de populaţie precum Kramatorsk şi Sloviansk din regiunea Doneţk. Forţele ucrainene au avut dificultăţi în a apăra regiunea, deşi susţin că situaţia rămâne sub control. În regiunile Doneţk şi Sumî, atacurile cu drone şi artilerie ale Rusiei au provocat mai multe victime civile, inclusiv un copil.

De asemenea, oficialii ucraineni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care participă la conferinţa BRICS, dar a refuzat invitaţia la Summitul Global pentru Pace din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici