Nouă civili au fost răniţi într-un atac aerian rusesc în Zaporojie, afirmă oficialii ucraineni

Cel puţin nouă civili au fost răniţi, inclusiv un copil, duminică târziu, ca urmare a atacurilor aeriene ale Rusiei asupra oraşului Zaporojie din sud-estul ţării, au declarat luni oficiali ucraineni citaţi de Reuters.

Urmărește
52 afișări
Imaginea articolului Nouă civili au fost răniţi într-un atac aerian rusesc în Zaporojie, afirmă oficialii ucraineni

Nouă civili au fost răniţi într-un atac aerian rusesc în Zaporojie, afirmă oficialii ucraineni

Salvatorii au evacuat locuitorii din mai multe clădiri de apartamente avariate, a declarat Ministerul ucrainean de Interne pe Telegram.

Ministerul a adăugat că, potrivit informaţiilor preliminare, Rusia a folosit bombele sale aeriene ghidate KAB pentru a lovi Zaporojie.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile şi nu există deocamdată niciun comentariu din partea Rusiei.

Ambele părţi neagă că au vizat civili în atacurile lor, însă mii de civili au fost ucişi - marea majoritate ucraineni - în războiul pe care Moscova l-a lansat în februarie 2022.

Serviciile de urgenţă ucrainene au postat pe Facebook un videoclip care arată salvatori încercând să îndepărteze resturile şi să deblocheze intrarea într-un apartament şi îngrijind răniţi noaptea în faţa unei clădiri rezidenţiale avariate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici