- Home
- Externe
- (19.12.2020, 18:26)
- Adina Petcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 „s-ar putea răspândi mai rapid”. Specialiştii din Marea Britanie cer măsuri urgente
- Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 „s-ar putea răspândi mai rapid”, avertizează un oficial medical de top din Marea Britanie.
- Grupul ştiinţific COVID-19 cu care colaborează Guvernul britanic susţine că noua tulpină reprezintă un „motiv real de îngrijorare” şi solicită acţiuni urgente.
- Prim-ministrul britanic Boris Johnson ia în calcul implementarea unor restricţii antiepidemice suplimentare.
Urmărește
4857 afișări
FOTO: Profimedia
Şeful departamentului sanitar din Anglia informează că noua tulpină a coronavirusului, depistată recent în Marea Britanie, „se poate răspândi mai rapid” decât alte forme ale SARS-CoV-2. Vestea alimentează speculaţiile deja existente, care prevăd noi restricţii antiepidemice în preajma sărbătorilor de iarnă pe teritoriul Regatului Unit, scrie CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Profesorul Chris Whitty a declarat că „se lucrează urgent” pentru a stabili dacă noua tulpină, răspândită în sud-estul Angliei, reprezintă un pericol în ceea ce priveşte rata mortalităţii.
„În momentul de faţă nu există dovezi care să sugereze că noua tulpină provoacă o rată a mortalităţii mai mare sau că aceasta afectează vaccinurile şi tratamentele, deşi se lucrează urgent pentru a confirma acest lucru", a declarat el, într-un comunicat.
Amprenta genetică a formei recent depistate este uşor de urmărit, dar acest lucru nu indică neapărat şi un risc mai ridicat de îmbolnăvire. Este încă devreme pentru a stabili dacă formele de COVID-19 asociate acestei tulpini virale reprezintă un pericol mai mare.
Mai mulţi experţi în genetică şi epidemiologie constată că ar putea fi doar o tulpină „norocoasă”, a cărei răspândire a fost amplificată pe fondul unei supraexpansiuni. Aşadar, de vină pentru numărul mare de persoane infectate ar putea fi atât mutaţia, cât şi pura întâmplare.
Noi măsuri împotriva COVID-19 ar putea fi anunţate în Marea Britanie
Boris Johnson va ţine sâmbătă o conferinţă de presă, după întrunirea cabinetul său. Autorităţile vor aborda problema tulpinii de SARS-CoV-2, pentru a stabili eventuale măsuri.
Grupul ştiinţific COVID-19 cu care colaborează Guvernul britanic a avertizat, de asemenea, că noua tulpină reprezintă un „motiv real de îngrijorare” şi a solicitat acţiuni urgente.
„Cercetările sunt în curs de desfăşurare pentru a înţelege mai multe, dar acţionarea imediată este esenţială. Nu există nicio parte din Marea Britanie şi din lume care să nu fie preocupată. La fel ca în multe ţări, situaţia este fragilă”, a scris Jeremy Farrar pe Twitter.
De asemenea, Chris Whitty le-a cerut oamenilor să ia mai multe măsuri de precauţie. „Având în vedere această ultimă dezvoltare, acum este mai important ca niciodată ca publicul să continue să acţioneze în zone restrânse pentru a reduce transmisia", a spus el.
Cel mai probabil, Whitty se va alătura lui Boris Johnson şi Patrick Vallance, consilierul ştiinţific de top al guvernului, la conferinţa de presă de sâmbătă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2, identificată în Marea Britanie. Oficialiul Matt Hancock face primele declaraţii, după informarea OMS
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe