Noua Zeelandă vrea să taxeze fermierii pentru gazele eliminate de animalele lor

  • Prim-ministrul Jacinda Arden a confirmat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că guvernul său va merge mai departe cu o propunere de a-i face pe fermieri să plătească pentru emisiile animalelor lor, în încercarea de a combate schimbările climatice.
  • Oamenii de ştiinţă spun că acest gaz invizibil ar putea pecetlui soarta noastră în ceea ce priveşte schimbările climatice.
Urmărește
835 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă vrea să taxeze fermierii pentru gazele eliminate de animalele lor

Noua Zeelandă vrea să taxeze fermierii pentru gazele eliminate de animalele lor

Noua Zeelandă este un important exportator de animale şi de carne şi are aproximativ 10 milioane de bovine şi 26 de milioane de ovine.

Agricultura reprezintă jumătate din emisiile totale ale ţării, inclusiv 91% din emisiile biogene de metan, un puternic gaz cu efect de seră cu o putere de încălzire globală de peste 80 de ori mai mare decât cea a dioxidului de carbon pe termen scurt.

„Acesta este un pas important în tranziţia Noii Zeelande către un viitor cu emisii reduse şi respectă promisiunea noastră de a stabili un preţ pentru emisiile din agricultură începând din 2025", a declarat Ardern.
 
Anterior, industria fusese exclusă din sistemul naţional de comercializare a certificatelor de emisii, un organism guvernamental de reglementare care stabileşte limitele emisiilor pe sectoare, potrivit CNN.
 
„Nicio altă ţară din lume nu a dezvoltat până acum un sistem de stabilire a preţurilor şi de reducere a emisiilor agricole, astfel încât fermierii noştri sunt pregătiţi să beneficieze de faptul că sunt primii", a declarat Ardern.
 
Însă grupurile de fermieri nu sunt convinse şi şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la costurile ridicate pe care acest lucru le va impune industriei. Andrew Morrison, preşedintele grupului de lobby agricol Beef + Lamb New Zealand, a declarat marţi, într-un e-mail adresat fermierilor, că "nu vom accepta un sistem care îi pune în mod disproporţionat în pericol pe fermierii şi comunităţile noastre".
 
Andrew Hoggard, preşedintele agenţiei de apărare a mediului rural Federated Farmers, a afirmat într-o declaraţie că planul guvernului va "sfâşia producătorii micilor oraşe din Noua Zeelandă".
 
Nu ne-am înscris pentru asta. Este sfâşietor să ne gândim că acum avem această propunere din partea guvernului, care smulge inima din munca pe care am făcut-o. Nu am vrut să facem asta. Din familiile care cultivă acest pământ", a spus el. „Planul nostru a fost de a menţine fermierii în agricultură”.
 
Cu toate acestea, propunerea speră să îi stimuleze pe fermieri să reducă emisiile fără a impune costuri dăunătoare. Într-o declaraţie, guvernul a precizat că veniturile obţinute vor fi "reciclate înapoi în sectorul agricol prin intermediul noilor tehnologii, al cercetării şi al plăţilor de stimulente către fermieri".
 
O parte din această tehnologie este deja utilizată. Cercetătorii de la compania producătoare de lactate Fonterra testează efectele "Kowbucha", un probiotic despre care se crede că ar reduce eructaţiile care emit metan.
 
Prin recompensarea fermierilor care iau măsuri pentru a-şi reduce emisiile putem sprijini mai mulţi fermieri pentru a-şi îmbunătăţi productivitatea şi profitabilitatea, atingând în acelaşi timp obiectivele climatice", a declarat marţi ministrul agriculturii, Damien O'Connor.
 
Propunerea va fi supusă acum unei consultări, care se va încheia în luna noiembrie a acestui an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici