Noul Guvern francez, format miercuri. Prima şedinţă va avea loc joi

Noul premier francez Jean-Marc Ayrault a anunţat că primul Guvern al preşedintelui François Hollande va fi format "până la sfârşitul după-amiezii" miercuri şi se va întruni în şedinţă a Consiliului de Miniştri joi.

Urmărește
121 afișări
Imaginea articolului Noul Guvern francez, format miercuri. Prima şedinţă va avea loc joi

Jean-Marc Ayrault (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Esenţial, şi din acest motiv se va reuni Consiliul de Miniştri mâine (joi), este să ne apucăm foarte repede de treabă, în serviciul francezilor, pentru a reuşi, împreună cu ei, redresarea Franţei aşa cum trebuie", a subliniat el.

Jean-Marc Ayrault a făcut această declaraţie pe scările Palatului Matignon, la aproximativ o oră după ce a preluat puterea de la predecesorul său François Fillon.

"Plec la (Palatul) Elysée imediat, pentru a prezenta preşedintelui Republicii primele propuneri" asupra alcătuirii Guvernului, a adăugat el, în prima sa declaraţie în calitate de premier.

Ayrault a evocat, de asemenea, "emoţia şi mândria" care l-au cuprins după anunţarea nominalizării sale marţi după-amiaza. "Este un semn de încredere din partea preşedintelui Republicii", a apreciat premierul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici