Noul lider Hamas doreşte un acord de încetare a focului, dar poziţia lui Netanyahu rămâne incertă: „Nimeni nu ştie ce vrea”

  • Noul lider al grupării Hamas, Yahya Sinwar – ales după ce Ismail Haniyeh a fost ucis în Iran – doreşte un acord de încetare a focului, afirmă mediatorii egipteni şi qatarioţi.
  • Poziţia premierului israelian Netanyahu rămâne însă în continuare neclară, afirmă o sursă israeliană familiarizată cu acest subiect.
Urmărește
923 afișări
Imaginea articolului Noul lider Hamas doreşte un acord de încetare a focului, dar poziţia lui Netanyahu rămâne incertă: „Nimeni nu ştie ce vrea”

Noul lider Hamas doreşte un acord de încetare a focului, dar poziţia lui Netanyahu rămâne incertă: „Nimeni nu ştie ce vrea”

Aliaţii premierului Benjamin Netanyahu le-au spus jurnaliştilor şi altor oficiali guvernamentali că prim-ministrul israelian este pregătit să încheie un acord, indiferent care ar fi impactul asupra coaliţiei sale guvernamentale, au declarat două surse israeliene pentru CNN.

Cu toate acestea, sistemul de securitate israelian rămâne mult mai sceptic cu privire la dorinţa lui Netanyahu de a încheia un acord, întrucât opoziţia de extremă dreaptă din coaliţie au avertizat de mai multe ori că va ieşi de la guvernare dacă premierul israelian va încheia un acord de încetare a focului. 

„Nimeni nu ştie ce vrea Bibi (Benjamin Netanyahu – n.red.)", a declarat o sursă israeliană, potrivit CNN.

Pe de altă parte, premierul israelian se va confrunta cu o presiune enormă din partea Statelor Unite pentru a accepta un acord de încetare a focului şi de eliberare a ostaticilor. Oficialii americani au transmis omologilor israelieni că este momentul să se ajungă la un acord de încetare a focului pentru ca tensiunile din regiune să nu escaladeze.

Mediatorii urmează să se reunească cu echipele de negociere ale Israelului şi Hamas la Cairo sau Doha săptămâna viitoare, discuţiile fiind programate pentru ziua de joi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici