- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noul primar al Romei vrea să repatrieze 20.000 de infractori străini, printre care şi români
Noul primar al Romei, Gianni Alemanno, a declarat că intenţionează să repatrieze 20.000 de infractori străini, precizând însă că în acest scop autorităţile au nevoie de aprobare din partea unor state ca România.
Noul primar al Romei vrea să repatrieze 20.000 de infractori străini, printre care şi români (Imagine: Mediafax Foto)
Printre planurile sale ca nou primar al Romei se numără şi expulzarea a 20.000 de infractori străini. "Trebuie să trimitem aceste persoane în ţările de origine, însă avem nevoie de aprobare din partea unor ţări precum România, şi vom lucra în acest sens", a precizat el, într-un interviu acordat Sunday Times.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili.
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Parisul va avea o nouă forţă în fotbal şi nu este PSG. Klopp aşteptat în proiect. Una dintre cele mai bogate dinastii de pe planetă a cumpărat Paris FC
-
Alegeri prezidenţiale 2024.Votul în Diaspora: Peste 52.000 de români au votat deja
"Îmi dau seama că pot fi considerat dur, însă în Roma este o stare de urgenţă, trebuie să recâştigăm controlul total asupra teritoriului", a explicat el.
Pe de altă parte, Alemanno şi-a exprimat aprecierea pentru Benito Mussolini, pe care îl consideră un arhitect inspirat care a modernizat Italia, generând temeri privind o resurgenţă a fascismului, având în vedere trecutul său ca lider al unui partid neofascist.
Alegerea sa la primăria capitalei a fost sărbătorită de o mulţime care a scandat :"Duce! Duce!", titulatura utilizată de Mussolini, care a condus Italia în perioada 1922-1943.
În primul său interviu acordat unei publicaţii străine, Alemmanno nu a putut nega faptul că a fost "un fascist sau un fost fascist sau postfascist". "Stânga mă descrie ca pe o sperietoare, însă este aceasta este o minciună sfruntată", a precizat el.
Persoanele care îmi spun «Duce» mă amuză. Nu sunt deloc fascist şi cred că astăzi acest cuvânt aparţine cărţilor de istorie. Am fost crescut în spiritul de a urî orice formă de totalitarism, fie ea de dreapta sau de stânga", a explicat el.
"Ceea ce este pozitiv din punct de vedere istoric este procesul de modernizare, fascismul a fost fundamental pentru modernizarea Italiei. Regimul a stabilit infrastructura ţării", a precizat noul primar.
Alemmanno a lăudat un cartier din sudul Romei, construit de Mussolini ca simbol al fascismului, numindu-l un exemplu de "arhitectură, care a făcut parte din procesul de modernizare şi a acordat importanţă identităţii culturale a Italiei".
Fiul unui ofiţer, Alemmanno a fost implicat în mai multe lupte de stradă, alături de opozanţi de stânga. Alemmanno a fost arestat în 1981, după ce a bătut un student, alături de alţi patru neofascişti, în 1982, pentru că a lansat un cocteil Molotov asupra ambasadei sovietice, iar în 1989 pentru că a încercat să blocheze un convoi al preşedintelui George Bush.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO