Noul secretar general al NATO efectuează o vizită la Kiev. Mark Rutte afirmă că drumul Ucrainei către NATO este „ireversibil”

  • Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, efectuează joi o vizită neanunţată la Kiev.
  • Rutte a reiterat, în cadrul unei conferinţe de presă alături de Volodimir Zelenski, că drumul Ucrainei către NATO este „ireversibil”.
Urmărește
290 afișări
Imaginea articolului Noul secretar general al NATO efectuează o vizită la Kiev. Mark Rutte afirmă că drumul Ucrainei către NATO este „ireversibil”

Vizita lui Rutte a avut loc la două zile după ce acesta a preluat funcţia de secretar general al alianţei. În calitate de prim-ministru olandez, acesta a fost unul dintre cei mai fermi aliaţi ai Kievului.

Secretarul general al NATO a declarat, marţi, că Ucraina va rămâne una dintre priorităţile sale principale în contextul războiului cu Rusia.

În cadrul unei conferinţe de presă cu preşedintele Volodimir Zelenski la Kiev, Rutte a reiterat că drumul Ucrainei către NATO este „ireversibil”.

„Acum ne concentrăm ca Ucraina să obţină invitaţia de a adera la alianţă. Acesta este un pas foarte important. Este dificil de realizat. Suntem concentraţi pe acest rezultat. Vom face totul pentru a-l obţine”, a spus Zelenski.

Invitaţia de a adera la NATO face parte din planul de victorie al Ucrainei care a fost prezentat de Zelenski preşedintelui american Joe Biden la sfârşitul lunii septembrie.

Summitul NATO din iulie de la Washington s-a încheiat cu lansarea Pactului pentru Ucraina, un cadru de securitate semnat de 32 de aliaţi. Ţările au afirmat că sprijină calea „ireversibilă” a Kievului către aderare, deşi Ucraina nu a primit nicio dată concretă cu privire la aderare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici