- Home
- Externe
- BEIJING, (22.01.2020, 07:44)
- Andrei Vacaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noul tip de coronavirus a ucis 9 persoane. China anunţă că este la nivelul critic de prevenţie: virusul ar putea ieftini preţul petrolului
Autorităţile chineze au anunţat miercuri că nouă persoane au decedat până acum din cauza noului tip de coronavirus, iar 440 de persoane au fost infectate, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.
Urmărește
5573 afișări
Sursa: Profimedia Images
UPDATE: Banca Goldman Sachs a declarat că o posibilă scădere a cererii de petrol în China, din cauza coronavirusului, ar putea reduce preţurile petrolului cu aproximativ 3 dolari pe baril, în ciuda îngrijorărilor legate de situaţia din Orientul Mijlociu, relatează Reuters.
Boala a început în oraşul central chinez Wuhan şi s-a răspândit în restul ţării, cu 440 de cazuri confirmate şi nouă decese, fiind prezentă şi în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia şi Taiwan.
Noul virus, despre care oficialii din domeniul sănătăţii spun că se poate transmite de la o persoană la alta, a îngrijorat pieţele financiare, investitorii evocând efectele epidemiei SARS din 2002-2003, de asemenea un coronavirus care a apărut în China şi a ucis aproape 800 oameni din întreaga lume.
„Translatând impactului SARS în volumele din 2020 obţinem un potenţial impact negativ de 260.000 barili pe zi asupra cererii globale de petrol”, a spus Goldman într-o notă. Estimarea include o scădere de 170.000 barili pe zi de carburant pentru avioane.
Un răspuns din partea OPEC ar putea limita un impact asupra cererii, dar incertitudinea iniţială ar putea duce la o scădere a preţului petrolului, a adăugat Goldman.
Preţurile petrolului Brent sunt în prezent sub 65 dolari barilul, în timp ce petrolul american este cotat la aproximativ 58 dolari pe baril.
Cât de repede se poate răspândi virusul
Li Bin, vicepreşedintele Comisiei Naţionale de Sănătate, i-a sfătuit pe oamenii care locuiesc în Wuhan să nu părăsească oraşul. Iar pe cei care vor să viziteze regiunea, să îşi amâne călătoriile. Noul coranavirus a fost detectat în Wuhan.
”Simplu, nu mergeţi în Wuhan. Iar cei din Wuhan, vă rog nu plecaţi din oraş”, a fost recomandarea oficialului.
Deocamdată, nu se ştie cât de rapid se transmite virusul, însă autorităţile sunt de părere că transmiterea poate fi accentuată şi de faptul că milioane de oameni călătoresc pe teritoriul Chinei, informează BBC. Autorităţile au precizat că au atins ”nivelul critic” de prevenţie.
Peste 2.000 de persoane au fost plasate în carantină
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
De asemenea, alte 2.197 de persoane care au intrat în contact cu persoane infectate au fost plasate în carantină, iar dintre acestea 765 au fost deja scoase de sub observaţie, întrucât nu au prezentat simptome ale infecţiei, a anunţat Li Bin, vicepreşedintele Comisiei Naţionale de Sănătate. Oficialul a adăugat că există indicii potrivit cărora virusul se transmite pe cale aeriană.
Anterior, autorităţile chineze din domeniul medical anunţaseră că virusul se transmite de la om la om.
Beijingul a anunţat că a luat măsuri pentru a controla răspândirea virusului în spitale, iar în acest context Organizaţia Mondială a Sănătăţii organizează miercuri o şedinţă de urgenţă pentru a hotărî dacă îmbolnăvirile cu noua tulpină de coronavirus reprezintă o urgenţă medicală mondială.
Tarik Jasarevic, purtător de cuvânt al OMS a declarat că cel mai probabil numărul de cazuri va creşte pe măsură ce autorităţile chineze vor continua testarea cetăţenilor. „Dacă monitorizarea şi testările sunt sporite, atunci este foarte posibil să obţinem alte cifre”, a spus acesta.
Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Simptomele sunt şi ele diverse, de la febră la insuficienţă renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit uşor de la o persoană la alta, altele, nu.
Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni şi a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia şi apoi 37 de ţări, în perioada 2002 - 2003.
Un coronavirus este vinovat şi de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat iniţial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS.
Noul coronavirus detectat în Wuhan nu pare a fi atât de puternic precum SARS şi MERS, având drept simptome principale febra şi dificultăţile respiratorii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe