- Home
- Externe
- WASHINGTON, (28.01.2014, 10:57)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NSA şi GCHQ colectează date cu ajutorul unor aplicaţii pentru smartphone
Agenţia americană de informaţii însărcinată cu interceptarea comunicaţiilor NSA şi agenţia britanică similară GCHQ colectează date despre utilizatorii unor aplicaţii pentru smartphone ca Facebook sau Google Maps, a dezvăluit New York Times (NYT).
Urmărește
355 afișări
NSA şi GCHQ colectează date cu ajutorul unor aplicaţii pentru smartphone (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
După dezvăluirile despre colectarea de metadate telefonice, mesaje scurte de tip text pe telefon sau despre supravegherea unor platforme de jocuri online, noi documente furnizate de către fostul consultant Edwatd Snowden dezvăluie noi ţinte ale activităţilor de supraveghere operate de NSA.
Potrivit NYT, care se bazează pe aceste documente, de fiecare dată când cineva foloseşte o aplicaţie pe un telefon de ultimă generaţie, acest program generează o cantitate de date despre locul unde se află utilizatorul sau lista contactelor, date pe care NSA şi GCHQ le recuperează în cadrul vastelor programe de colactare de date.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Un raport citat de cotidian notează că orice actualizare a sistemului Android trimite în reţea 500 de rânduri de date despre istoricul telefonului şi utilizarea acestuia, date culese de agenţiile de informaţii.
Contactată de AFP, Agenţia americană s-a retras în spatele liniei de apărare obişnuite. "Comunicaţiile persoanelor care nu sunt ţinte străine valide nu interesează NSA", a spus aceasta.
Agenţia "nu întocmeşte profilul americanilor obişnuiţi. Noi colectăm doat comunicaţii care sunt autorizate prin lege, în vederea supravegherii şi contraspionajului vizând ţinte străine, indiferent care sunt mijloacele tehnice utilizate de ţinte", a declarat Vanne Vines, o purtătoare de cuvânt NSA.
Această supraveghere a aplicaţiilor pentru smartphone este prezentată drept o adevărată mină de aur, într-un document NSA datând din 2010.
Agenţia americană a alocat 767 de milioane de dolari acestui program numai în 2007, o sumă de patru ori mai mare decât în anul precedent, potrivit altui document citat de NYT.
În contextul scandalului cu privire la amploarea supravegherii operate de NSA, preşedintele Barack Obama a anunţat o încadrare mai strictă a activităţilor agenţiei în privinţa colectării de metadate telefonice (informaţii cu privire la durata apelurilor şi numerele apelate de pe un telefon).
Însă el nu a spus nimic în legătură cu supravegherea programelor informatice susceptibile să ofere acces la date personale.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe