„Nu avem o apărare antirachetă şi aeriană adecvată pentru a ne proteja”. Un general american în rezervă avertizează că NATO nu e pregătită de un război cu Rusia

Generalul american în rezervă Ben Hodges a avertizat marţi că NATO nu dispune de apărare aeriană adecvată, mobilitate militară, muniţie şi mentalitate pentru a fi pe deplin pregătită pentru un război convenţional pe scară largă.

Urmărește
391 afișări
Imaginea articolului „Nu avem o apărare antirachetă şi aeriană adecvată pentru a ne proteja”. Un general american în rezervă avertizează că NATO nu e pregătită de un război cu Rusia

„Nu avem o apărare antirachetă şi aeriană adecvată pentru a ne proteja”. Un general american în rezervă avertizează că NATO nu e pregătită de un război cu Rusia

În cadrul unei discuţii la Forumul de securitate de la Varşovia, Hodges a afirmat că mulţi dintre liderii politici şi militari din Europa nu recunosc în totalitate realităţile unui posibil război cu Rusia, notează Kyiv Independent.

„Nu avem o apărare antirachetă şi aeriană adecvată pentru a ne proteja porturile maritime, aeroporturile şi infrastructura critică”, a declarat Hodges.

Hodges a subliniat şi faptul că liderii aliaţi ezită adesea să răspundă suficient de rapid şi decisiv, temându-se că astfel de măsuri ar fi percepute drept o implicare în conflict şi o escaladare a războiului.

„Imaginaţi-vă o săptămână din ceea ce se întâmplă în Ucraina să se întâmple în Gdansk, sau Klaipeda, sau Tallinn, sau Bremerhaven”, a notat Hodges. În cel mai rău scenariu, Lituania ar trebui să aştepte timp de două săptămâni sosirea de întăriri, a adăugat ofiţerul în retragere.

Avertismentele privind un confruntare între Rusia şi NATO au crescut odată cu invazia Rusiei în Ucraina. Un articol realizat de Financial Times în luna mai arăta că flancul estic al NATO are doar 5% din capacităţile de apărare aeriană necesare pentru a descuraja un atac la scară largă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici