„Nu notez prostii scrise de AI!”. Cum a reacţionat un profesor după ce a bănuit că studenţii au folosit ChatGPT pentru a-şi scrie lucrările de absolvire?

  • Un profesor de la Universitatea Texas A&M a încercat să-şi pice studenţii după ce i-a acuzat în mod fals că şi-au scris eseurile cu ChatGPT.
  • Cu toate acestea, ChatGPT nu este conceput pentru a detecta materialul pe care l-a compus anterior.
  • Drept urmare, majoritatea studenţilor care absolviseră deja li s-au suspendat diplomele universitare, a raportat Rolling Stone.
Urmărește
1666 afișări
Imaginea articolului „Nu notez prostii scrise de AI!”. Cum a reacţionat un profesor după ce a bănuit că studenţii au folosit ChatGPT pentru a-şi scrie lucrările de absolvire?

Imagine generată de Bing AI

Un profesor de la Universitatea Texas A&M a picat mai mult de jumătate din studenţii de la cursul său după ce i-a acuzat în mod fals de utilizarea de ChatGPT. 

Într-un e-mail trimis clasei sale, dr. Jared Mumm a spus că a introdus trei dintre ultimele lor teme de eseu în chatbotul de la OpenAI, Chat GPT, pentru a testa dacă studenţii au folosit software-ul pentru a-şi redacta lucrările.

Dau Copy-Paste la răspunsurile din eseu pe Chat GPT şi îmi va spune dacă acesta a generat conţinutul scris”, a afirmat Mumm, care predă cursul de ştiinţe agricole şi resurse naturale. 

ChatGPT a afirmat că a generat conţinutul. 

Drept urmare, majoritatea studenţilor care absolviseră li s-au suspendat diplomele universitare, a raportat Rolling Stone.  

Cu toate acestea, ChatGPT nu a fost conceput pentru a identifica conţinutul creat de inteligenţa artificială, inclusiv pe al său. Există mai multe alte programe, inclusiv Winston AI de la IBM şi Content at Scale, care au această funcţie. 

Într-o postare ulterioară, un utilizator de pe platforma de socializare Reddit, cu numele de DearKick, a dezvăluit că mai mulţi studenţi i-au scris lui Mumm prin mail pentru a-i arăta fişierele cu lucrările respective de pe Google Docs, marcate chiar cu ora la care au fost redactate şi salvate, în efortul de a dovedi că nu au folosit ChatGPT.

Cu toate acestea, profesorul „a ignorat e-mailurile şi în schimb a răspuns cu remarca: „Nu notez prostii scrise de AI”, a dezvăluit DearKick.

DearKick a mai spus că doi studenţi au recunoscut că au folosit ChatGPT la începutul semestrului, ceea ce „fără îndoială complică foarte mult situaţia pentru cei care nu au făcut-o”. 

Într-o  declaraţie pentru PC Magazine, Universitatea Texas A&M a confirmat că investighează incidentul, adăugând: „Niciun elev nu a picat cursul sau nu i s-a suspendat absolvirea ca urmare a acestei probleme. Profesorul lucrează cu studenţii pentru a determina dacă inteligenţa artificială a fost folosită pentru a le scrie lucrările şi, dacă da, la ce nivel”.

Cu toate acestea, diplomele studenţilor vor rămâne în aşteptare până la finalizarea investigaţiilor.

Utilizarea tehnologiei AI în educaţie a devenit o problemă contestată

În timp ce unele şcoli conservatoare din Texas au interzis elevilor să folosească ChatGPT, instituţiile de învăţământ mai liberale încearcă să încorporeze chatbotul cu AI în programa şcolară pentru a-i ajuta pe elevi în cercetare, transmite Insider.   

La începutul acestui an, mai multe universităţi din Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite au interzis utilizarea platformei/sau blocarea accesului la aceasta, cu scopul de a-i preveni pe studenţi să redacteze lucrări în mod fraudulos. 

Universităţile din Canada sunt mai ezitante în a interzice chatboţii cu inteligenţă artificială. 

Universităţile din România sunt dotate cu programe anti-plagiat ce pot depista rapid conţinutul copiat de pe internet şi inserat în lucrările în format electronic, iar ChatGPT poate să reproducă fragmente întregi de pe enciclopedii online ca Wikipedia sau Britannica, sau de pe orice alt site de ştiri, platformă de socializare şi blog.  

Astfel, elevii şi studenţii care vor încerca să folosească ChatGPT pentru a le scrie eseurile în mod fraudulos se expun riscului de a fi respinşi pentru plagiat de la proba de examinare . 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici