Nu respecţi izolarea? Muncă în interesul comunităţii, în mediu spitalicesc

  • Procurorul Parisului propune pedepse alternative pentru recalcitranţi
  • Amenzile prea mari nu sunt eficiente, trebuie pedepse care să educe contravenientul
  • În Paris, delicvenţa obişnuită a scăzut, apar însă noi tipuri de infracţiuni
Urmărește
3166 afișări
Imaginea articolului Nu respecţi izolarea? Muncă în interesul comunităţii, în mediu spitalicesc

Nu respecţi izolarea? Muncă în interesul comunităţii, în mediu spitalicesc

În aceste zile, când se dovedeşte cât de greu e să impui - la nivel local sau global - o disciplină cetăţenească, unele autorităţi dau dovadă de creativitate. Ca mulţi alţii, şi Rémy Heitz, procurorul Parisului, şi-a pus întrebarea „cum îi putem pedepsi pe cei care nu respectă - şi în mod repetat - izolarea?”. Şi a venit cu o propunere: în loc de amenzi grele pentru nerespectarea agravată a restricţiilor de circulaţie legate de epidemia Covid-19, sancţiuni pentru activităţi de interes general „efectuate într-un spital".
 
Voi da directive cu privire la adaptarea măsurilor penale, în special cu accent pe activitatea în interesul comunitar. Infracţiunile constatate în ultimele zile implică adesea o populaţie tânără, pentru care o amendă de 3.750 de euro este probabil prea mare, iar o pedeapsă cu închisoarea nu este cu adevărat relevantă", a explicat el în ziarul Le Monde. Potrivit legii privind starea de urgenţă sanitară, publicată marţi în Monitorul Oficial al Franţei, care intră în vigoare pentru o perioadă iniţială de două luni, nerespectarea regulilor de prevenţie se pedepseşte cu amendă de 135 de euro, majorată la 1.500 de euro în cazul recidivei în următoarele 15 Zile. În cazul a patru încălcări în termen de 30 de zile, pedeapsa se majorează la o amendă de 3750 de euro şi un maxim de şase luni de închisoare. 
 
Pentru procurorul Parisului, o sentinţă în mediu spitalicesc, chiar dacă aceasta nu va fi efectuată până după ridicarea stării de urgenţă sanitară, va avea mai mult sens. Potrivit lui Rémy Heitz, puţin sub 10.000 de infracţiuni au fost înregistrate la Paris de la începutul izolării, plus aproximativ 15 cazuri de trafic de măşti, "trafic de mică anvergură”. "În total, am confiscat deja zeci de mii de măşti pe care le distribuim în spitale", a afirmat el, în timp ce angajaţii din domeniul sănătăţii au denunţat o lipsă crudă de echipament. "Începem de asemenea să vedem o creştere a violenţei domestice sau intrafamiliale", a afirmat el. Delincvenţa în perioada coronavirusului oferă "un echilibru contrastant: există mai puţin delincvenţă pe drumul public, de exemplu, cum în metrou există puţine persoane, practic nu mai vezi hoţi de buzunare sau lucruri de genul asta", dar "poate exista un alt fenomen, o delincvenţă economică de oportunitate", din cauza "unor oameni care pot încerca să profite de situaţie." 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici