Numărul de noi locuri de muncă din SUA, peste aşteptări

  • Economia SUA a generat 1,763 milioane de noi locuri de muncă luna trecută, dinamică peste estimările analiştilor
  • În iunie, numărul de noi locuri de muncă a atins un record - 4,8 milioane
Urmărește
688 afișări
Imaginea articolului Numărul de noi locuri de muncă din SUA, peste aşteptări

Numărul de noi locuri de muncă din SUA este peste aşteptări

Economia SUA a generat 1,763 milioane de noi locuri de muncă luna trecută, dinamică peste estimările analiştilor (1,6 milioane), dar în decelerare de la nivelul record de 4,8 milioane în luna iunie, arată o analiză a Băncii Transilvania.
 
Conform Departamentului Muncii din Statele Unite climatul din piaţa forţei de muncă a continuat să se amelioreze în iulie (pentru a treia lună la rând), evoluţie susţinută de mix-ul relaxat (fără precedent) de politici economice în implementare după incidenţa crizei sanitare.
 
Cu toate acestea, ritmul de ameliorare s-a temperat, pe fondul intensificării crizei sanitare (ceea ce a condus la introducerea de noi restricţii).
 
HORECA (ramura economiei cea mai afectată de incidenţa pandemiei) a continuat să fie sectorul care a generat cele mai multe locuri de muncă luna trecută (592 mii).
 
Totodată, numărul de locuri de muncă din sfera sectorului public s-a majorat cu 301 mii.
 
De asemenea, comerţul cu amănuntul a generat 258 mii noi locuri de muncă în iulie.
 
Nu în ultimul rând, sectorul medical, alte servicii şi serviciile profesionale şi de afaceri au generat peste 100 mii noi locuri de muncă în iulie: 126 mii, 149 mii, respectiv 170 mii.
 
La finele lunii iulie numărul de locuri de muncă din SUA se situa cu 12.9 milioane sub cel înregistrat în februarie, înainte de incidenţa şocului pandemic.
 
În perioada ianuarie-iulie numărul de locuri de muncă din prima economie a lumii a scăzut cu peste 12,4 milioane, pe fondul incidenţei pandemiei şi consecinţelor acestui şoc fără precedent în ultimele decenii.
 
Rata şomajului s-a diminuat pentru a treia lună la rând în iulie, la 10,2% (de la 11,1% în iunie) şi a înregistrat un nivel mediu de 8,7% în primele şapte luni din 2020.
 
Nu în ultimul rând, statisticile BLS indică creşterea salariului orar în sectorul privat cu 0,2% lună/lună şi cu 4,8% an/an la 29,39 dolari.
 
Evoluţiile macro-financiare recente şi perspectiva persistenţei unui mix relaxat de politici economice pe termen mediu exprimă faptul că prima economie a lumii a depăşit punctul critic al şocului indus de criza sanitară şi se poziţionează la începutul ciclului post-pandemie. Conform prognozelor agregate de Bloomberg rata medie anuală a şomajului ar putea creşte de la 3,7% în 2019 la 9,1% în 2020, o scădere fiind estimată ulterior, la 7,5% în 2021 şi 6% în 2022, notează analiştii băncii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici