- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul de voturi contestate este prea mic pentru a modifica rezultatul scrutinului din Rusia
Partidul Rusia Unită consideră că acuzaţiile de fraudă electorală se referă la un număr prea mic de buletine de vot, neputând astfel să influenţeze rezultatele scrutinului din 4 decembrie, din Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al premierului Vladimir Putin.
Numărul de voturi contestate este prea mic pentru a modifica rezultatul scrutinului din Rusia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)
"Chiar dacă adunaţi toate aceste voturi incerte, este vorba de aproape 0,5% din numărul total de voturi. Deci, chiar dacă admitem ipoteza că aceste voturi pot fi contestate în justiţie, nu se poate aduce în discuţie legalitatea alegerilor sau rezultatul lor", a declarat luni un purtător de cuvânt al lui Vladimir Putin, după ce el a fost interogat telefonic de agenţia de presă AFP, în legătură cu numeroasele mărturii de fraudă, susţinute şi de filmări apărute pe Internet.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Opoziţia denunţă fraude electorale masive şi cere anularea rezultatului alegerilor. Un număr de aproximativ 80.000 de persoane au participat la diferite mitinguri şi proteste organizate de opoziţie, începând cu anul 2000, anul în care Rusia Unită a ajuns la putere.
Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat duminică pe pagina sa de Facebook, că respinge acuzaţiile aduse de protestatari, dar că a cerut verificarea amănunţită a buletinelor de vot.
Vladimir Putin nu a luat nici o poziţie după toate aceste manifestări, deşi un număr mare de scandări au fost îndreptate împotriva lui.
Preşedinte până în 2008, cu două mandate consecutive, apoi premier, de asemenea de două ori, Putin şi-a exprimat dorinţa de a candida pentru funcţia de preşedinte, la alegerile ce vor avea loc în luna martie.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO