- Home
- Externe
- (06.03.2023, 12:26)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul uriaş de sateliţi de pe cer ar putea cauza probleme majore în înţelegerea spaţiului
- Cercetătorii au avertizat de mult timp cu privire la impactul pe care îl au sateliţii asupra vederii noastre de la sol, dar acesta afectează şi vederea din spaţiu.
- Numărul mare de sateliţi de pe cer cauzează noi probleme pentru oamenii de ştiinţă, au avertizat aceştia.
Urmărește
621 afișări
Numărul uriaş de sateliţi de pe cer ar putea cauza probleme majore în înţelegerea spaţiului
Cercetătorii au avertizat în repetate rânduri că noile constelaţii de sateliţi care sunt lansate, cum ar fi Starling de la SpaceX, umplu cerul cu lumini care stau în calea observaţiilor de la sol a spaţiului. Mulţi astronomi şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla cu cercetarea, având în vedere numărul în creştere rapidă de obiecte deasupra noastră.
Acestea pot sta în calea observaţiilor în aşa măsură încât să le facă inutilizabile de către oamenii de ştiinţă, irosind banii care sunt cheltuiţi pentru a observa cerul, precum şi necesitând lucrul la noi modalităţi de a vedea cerul.
Cu toate acestea, într-o nouă lucrare, oamenii de ştiinţă au descoperit că aceşti sateliţi cauzează chiar probleme pentru observaţiile din spaţiu, potrivit Independent.
Oamenii de ştiinţă avertizează asupra a ceea ce ei spun că este prima dovadă a faptului că sateliţii artificiali contaminează observaţiile făcute de pe orbită, folosind imagini de la Telescopul Spaţial Hubble.
Analizând imaginile dintr-o perioadă cuprinsă între 2002 şi 2021, ei au descoperit că 2,7% din expuneri, cu un timp de expunere tipic de 11 minute, sunt traversate de sateliţi şi lasă urme pe imagini.
Mai mult, proporţia imaginilor care sunt traversate de sateliţi creşte odată cu trecerea timpului.
„Având în vedere numărul tot mai mare de sateliţi artificiali planificaţi în prezent, fracţiunea imaginilor Telescopului Spaţial Hubble traversate de sateliţi va creşte în următorul deceniu şi va necesita în continuare un studiu atent şi o monitorizare", scriu autorii noii lucrări.
Mai mult, deşi cercetătorii s-au concentrat asupra telescopului spaţial Hubble, problema ar putea afecta şi alte echipamente similare care se află pe orbita joasă a Pământului, cum ar fi telescoapele CHEOPS sau NEOWISE.
Telescoapele viitoare cu o vedere mare a cerului ar putea avea probleme deosebite, notează ei. Staţia spaţială chineză are un telescop viitor cunoscut sub numele de Xuntian, care are un câmp vizual de 300 de ori mai mare decât cel al telescopului spaţial Hubble.
Avertismentele oamenilor de ştiinţă sunt publicate în lucrarea "The impact of satellite trails on Hubble Space Telescope observations", în Nature Astronomy.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36