- Home
- Externe
- (06.03.2023, 12:26)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul uriaş de sateliţi de pe cer ar putea cauza probleme majore în înţelegerea spaţiului
- Cercetătorii au avertizat de mult timp cu privire la impactul pe care îl au sateliţii asupra vederii noastre de la sol, dar acesta afectează şi vederea din spaţiu.
- Numărul mare de sateliţi de pe cer cauzează noi probleme pentru oamenii de ştiinţă, au avertizat aceştia.
Urmărește
624 afișări
Numărul uriaş de sateliţi de pe cer ar putea cauza probleme majore în înţelegerea spaţiului
Cercetătorii au avertizat în repetate rânduri că noile constelaţii de sateliţi care sunt lansate, cum ar fi Starling de la SpaceX, umplu cerul cu lumini care stau în calea observaţiilor de la sol a spaţiului. Mulţi astronomi şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla cu cercetarea, având în vedere numărul în creştere rapidă de obiecte deasupra noastră.
Acestea pot sta în calea observaţiilor în aşa măsură încât să le facă inutilizabile de către oamenii de ştiinţă, irosind banii care sunt cheltuiţi pentru a observa cerul, precum şi necesitând lucrul la noi modalităţi de a vedea cerul.
Cu toate acestea, într-o nouă lucrare, oamenii de ştiinţă au descoperit că aceşti sateliţi cauzează chiar probleme pentru observaţiile din spaţiu, potrivit Independent.
Oamenii de ştiinţă avertizează asupra a ceea ce ei spun că este prima dovadă a faptului că sateliţii artificiali contaminează observaţiile făcute de pe orbită, folosind imagini de la Telescopul Spaţial Hubble.
Analizând imaginile dintr-o perioadă cuprinsă între 2002 şi 2021, ei au descoperit că 2,7% din expuneri, cu un timp de expunere tipic de 11 minute, sunt traversate de sateliţi şi lasă urme pe imagini.
Mai mult, proporţia imaginilor care sunt traversate de sateliţi creşte odată cu trecerea timpului.
„Având în vedere numărul tot mai mare de sateliţi artificiali planificaţi în prezent, fracţiunea imaginilor Telescopului Spaţial Hubble traversate de sateliţi va creşte în următorul deceniu şi va necesita în continuare un studiu atent şi o monitorizare", scriu autorii noii lucrări.
Mai mult, deşi cercetătorii s-au concentrat asupra telescopului spaţial Hubble, problema ar putea afecta şi alte echipamente similare care se află pe orbita joasă a Pământului, cum ar fi telescoapele CHEOPS sau NEOWISE.
Telescoapele viitoare cu o vedere mare a cerului ar putea avea probleme deosebite, notează ei. Staţia spaţială chineză are un telescop viitor cunoscut sub numele de Xuntian, care are un câmp vizual de 300 de ori mai mare decât cel al telescopului spaţial Hubble.
Avertismentele oamenilor de ştiinţă sunt publicate în lucrarea "The impact of satellite trails on Hubble Space Telescope observations", în Nature Astronomy.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe