Numeroase femei deţin roluri de conducere în cadrul Camorra

Numeroase femei încep să ocupe funcţii de conducere în cadrul grupării italiene Camorra, informează cotidianul The Independent, în ediţia electronică.

Urmărește
58 afișări
Imaginea articolului Numeroase femei deţin roluri de conducere în cadrul Camorra

Numeroase femei deţin roluri de conducere în cadrul Camorra (Imagine: Mediafax Foto/AFP )

Femeile joacă de mult timp roluri importante în cadrul mafiei napoletane, un exemplu în acest sens fiind, în anii 1950, celebra "Pupetta", o femeie care l-a lichidat pe cel care plănuia să îl asasineze pe soţul ei.

Acum se remarcă tendinţa ca femeile să preia atribuţiile liderilor mafioţi napoletani.

"Există numeroase femei care deţin funcţii de conducere în cadrul Camorra", afirmă generalul Gaetano Maruccia, comandantul unităţilor paramilitare ale carabinierilor din Neapole.

"Ele sunt fie văduvele foştilor lideri mafioţi, fie soţiile unor lideri aflaţi în închisori", explică Maruccia.

"Mamele, fiicele, surorile sau cumnatele liderilor mafioţi asumă roluri din ce în ce mai importante", completează Stefania Castaldi, un procuror din Neapole care investighează activităţile mafiote.

"Femeile din Camorra încă deţin roluri tradiţionaliste de împachetare a cocainei şi heroinei în bucătării şi de ascundere a mafioţilor daţi în urmărire, dar unele deţin roluri de conducere, organizând acţiuni de şantaj sau afaceri cu droguri în valoare de milioane de dolari", explică Stefania Castaldi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici