NYT: Subvenţiile agricole sunt un obstacol pentru obiectivele UE împotriva schimbărilor climatice

Liderii europeni au stabilit luna aceasta mai multe obiective împotriva schimbărilor climatice şi pentru a salva speciile pe cale de dispariţie, însă unul dintre impedimente este chiar programul de subvenţii în agricultură în valoare de 65 de miliarde de dolari pe an, relatează The New York Times.

Urmărește
729 afișări
Imaginea articolului NYT: Subvenţiile agricole sunt un obstacol pentru obiectivele UE împotriva schimbărilor climatice

Sursa FOTO: Pixabay

Europa cheltuie aproximativ 40% din bugetul său în programul pentru agricultură, cu toate acestea subvenţiile pentru fermier au avut consecinţe grave asupra mediului şi au lăsat urme adânci pe continent, precum gazul emanat din algele în descompunere pe plajele din nord-vestul Franţei, sau diminuarea populaţiilor de păsări, consecinţă care ameninţă întregul ecosistem.

Luna aceasta, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat o "înţelegere ecologică" prin care intenţionează să transforme Europa în primul continent neutru din punct de vedere al climei până în anul 2050.

"Acesta este momentul de primul om pe lună al Europei", a declarat şefa Executivului UE.

Cu toate acestea, opoziţia se adună deja pentru un plan mai mare. Polonia, care depinde foarte mult de cărbune pentru energie, a renunţat la termenul limită pentru a deveni neutră din punct de vedere al climei.

Polonia are mai multe ferme decât orice altă ţară care are graniţă cu Marea Baltică. Multe din fermele de animale au primit subvenţii care încurajează producţia de la Uniunea Europeană.

Oficialii europeni susţin de mulţi ani că ecologizarea agriculturii va ajuta la reducerea emisiilor, menţinerea spaţiului verde şi salvarea animalelor sălbatice.

În 2004, oamenii de ştiinţă au publicat două rapoarte care acuzau subvenţiile în agricultură pentru reducerea populaţiei de păsări şi pentru "efecte adverse severe pentru biodiversitate".

În 2011, Blocul comunitar a stabilit un obiectiv de a opri şi inversa reducerea speciilor până în 2020.

Deşi impunerea schimbărilor ar lua doar o parte mică din bugetul pentru agricultură, Uniunea Europeană se aşteaptă să nu atingă obiectivele privind biodiversitatea anul viitor.

Un raport recent arată că "nu a fost făcut niciun progres semnificativ".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici