O bătrână de 94 de ani a fost ucisă în atacul rusesc asupra unui bloc din Harkov

O femeie, în vârstă de 94 de ani, a fost ucisă, iar 42 de persoane au fost rănite în atacul aerian rusesc care a lovit o clădire de apartamente cu 12 etaje din Harkov şi a provocat un incendiu, au anunţat autorităţile, duminică seara, citate de The Kyiv Independent.

Urmărește
96 afișări
Imaginea articolului O bătrână de 94 de ani a fost ucisă în atacul rusesc asupra unui bloc din Harkov

Printre răniţi se aflau trei copii, cel mai mic având un an.

Operaţiunea de salvare a durat mai multe ore. După stingerea incendiului, guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Syniehubov, a anunţat că o femeie a fost găsită moartă la etajul 9 al clădirii.

Anterior, Serhii Bolvinov, anchetatorul şef al poliţiei din Harkov, a declarat că sunt în curs de desfăşurare căutările unei femei imobilizate în vârstă de 94 de ani, care se afla singură acasă în timp ce familia sa era plecată la cumpărături. Fiica acesteia a furnizat ADN pentru a ajuta la identificarea cadavrului, a declarat Bolvinov.

Preşedintele Volodymyr Zelensky a împărtăşit fotografii ale pagubelor pe canalul său Telegram, spunând că operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare şi că incendiul s-a extins până la etajul 12.

Trei copii au fost răniţi în atac. O fetiţă de patru ani a suferit o rană la braţ, un băiat de 12 ani a fost rănit la stomac şi la piept, iar un băiat de un an a suferit o rană la cap şi o rană provocată de explozie.

Bilanţul a crescut pe tot parcursul zilei, Syniehubov estimând iniţial 25 de persoane, apoi 35 şi, în cele din urmă, 42. El a declarat că cel puţin trei persoane se află în stare gravă. Douăsprezece persoane au fost spitalizate.

Poliţia a înfiinţat un cartier general operaţional la faţa locului, iar rezidenţii au depus peste 30 de rapoarte de daune materiale, a declarat el.

Cel puţin 1.500 de ferestre şi zeci de maşini au fost avariate, potrivit lui Syniehubov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici