O centrală electrică din Elveţia a fost inundată, iar altele sunt în pericol

Centrala hidraulică de la Ruechlig, din nordul Elveţiei, unde ploile torenţiale au provocat moartea unei persoane, a fost inundată şi deconectată de la reţea, a anunţat vineri administratorul centralelor, NOK, transmite AFP.

Urmărește
4 afișări
Imaginea articolului O centrală electrică din Elveţia a fost inundată, iar altele sunt în pericol

O centrală electrică din Elveţia a fost inundată, iar altele sunt în pericol

Nivelul apei a depăşit 20 de centimetri, joi, în sala de maşini a centralei, a cărei capacitate anuală este de 55 de milioane de kilowaţi/oră. Durata întreruperii funcţionării şi valoarea pagubelor nu sunt cunoscute deocamdată.

Capacitatea producţiei de electricitate a altor centrale hidraulice, situate de-a lungul râului Aar, a fost redusă, din cauza debitului puternic şi a copacilor aduşi de ape, a precizat NOK într-un comunicat.

Centrala nucleară de la Beznau era de asemenea în pericol, iar o centrală hidraulică a trebuit să îşi reducă producţia, din cauza debitului mare al râului Aar.

În cazul unei întreruperi totale a activităţii acestei centrale hidraulice, cea nucleară ar trebui de asemenea oprită, din motive de securitate. "Situaţia s-a normalizat la Beznau şi nu mai există riscuri", a declarat vineri un purtător de cuvânt al NOK.

Ploile torenţiale care au afectat Elveţia miercuri şi joi au cauzat pagube materiale evaluate la cel puţin 76 de milioane de euro, conform unui nou bilanţ prezentat vineri. Bilanţul anterior estima valoarea pagubelor la circa 39,5 milioane de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici