O centrală nucleară din Statele Unite raportează o scurgere de apă contaminată

Oficialii americani monitorizează operaţiunile de curăţare a unei scurgeri de 1,5 milioane de litri de apă radioactivă de la o centrală nucleară locală din Minnesota.

Urmărește
486 afișări
Imaginea articolului O centrală nucleară din Statele Unite raportează o scurgere de apă contaminată

Xcel Energy, compania de utilităţi care administrează centrala, a declarat că scurgerea a fost "complet izolată la faţa locului şi nu a fost detectată în afara instalaţiei".

Oficialii statului au declarat că nu există niciun risc imediat pentru sănătatea publică, potrivit BBC.

Scurgerea a fost descoperită pentru prima dată la sfârşitul lunii noiembrie, dar oficialii statului nu au anunţat publicul până joi. Apa conţine tritiu, un produs secundar obişnuit al operaţiunilor din centralele nucleare.

Un izotop radioactiv natural al hidrogenului, tritiul emite o formă slabă de radiaţie beta care nu călătoreşte foarte mult în aer şi nu poate penetra pielea umană, potrivit Comisiei federale de reglementare nucleară (NRC).

La centralele nucleare se produc ocazional scurgeri de tritiu, dar acestea sunt de obicei limitate la faţa locului şi rareori afectează sănătatea sau siguranţa publică, precizează NRC.

Departamentul de Sănătate din Minnesota a declarat că scurgerea nu a ajuns în râul Mississippi.

Aproximativ un sfert din tritiul deversat a fost recuperat până în prezent, iar Xcel a declarat că ar putea construi rezervoare de depozitare supraterane pentru a stoca apa contaminată.

De asemenea, Xcel analizează modul de tratare, reutilizare sau eliminare a tritiului şi a apei colectate.

Compania a mai avut o mică scurgere la centrala Monticello în 2009.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici