O companie britanică lansează ”aerul îmbuteliat” pentru cei cărora le este dor de casă. O sticlă costă 33$

  • Din cauza restricţiilor impuse recent, având ca motiv descoperirea unei noi tulpini de COVID-19, multe persoane sunt blocate în alte ţări, departe de casă.
  • În Marea Britanie, o nouă tulpină de coronavirus cu răspândire rapidă a condus la faptul că mai multe ţări din întreaga lume au impus interdicţii şi restricţii de călătorie în ţară, ceea ce înseamnă că un număr mare de rezidenţi aflaţi în prezent în străinătate nu vor putea reveni prea curând.
  • Compania britanică My Baggage are un cadou pentru persoanele aflate departe de ţară: o gură de aer.
  • Acest produs nu este o noutate, înainte de My Baggage au fost şi alte companii care au creat ”aerul îmbuteliat”, chiar şi în România, Mihai Arsene, care vinde aer îmbuteliat din Munţii Carpaţi.
Urmărește
866 afișări
Imaginea articolului O companie britanică lansează ”aerul îmbuteliat” pentru cei cărora le este dor de casă. O sticlă costă 33$

O companie britanică lansează ”aerul îmbuteliat” pentru cei cărora le este dor de casă. O sticlă costă 30$

Compania vinde în prezent sticle de aer „autentic” din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord pentru a oferi rezidenţilor din Marea Britanie, aflaţi peste mări, parfumul de acasă.

La un preţ de 25 GBP, aproximativ 33 USD, sticla de 500 ml vine cu dop de plută, astfel încât destinatarul să poată continua deschiderea şi preluarea aromei ori de câte ori are nevoie, atunci când i se face dor de casă, potrivit CNN.

În afară de cele patru ţări din Marea Britanie, compania poate prelua şi cereri speciale pentru oricare alte locaţii specifice din Marea Britanie şi spune că au îndeplinit recent o comandă de la un galez care a solicitat un eşantion de aer din regiunea muntoasă Snowdonia, din nord-vestul Ţării Galilor.

Între timp, sunt disponibile şi sticle speciale în ediţie limitată cu aer preluat din metroul londonez sau un magazin de ”fish and chip” din Norfolk.

Echipa de la My Baggage, care se ocupă de mutări internaţionale pentru britanicii care îşi schimbă domiciliul, spune că s-a inspirat să lanseze gama de aer îmbuteliat după efectuarea unor cercetări care au legat simţul mirosului uman de amintirile emoţionale.

„Am vrut să-i ajutăm [pe rezidenţii din Marea Britanie care locuiesc în străinătate] să se reconecteze cu casa şi ştim, din cercetările publicate, că simţul mirosului este foarte evocator când vine vorba de emoţii”, spune un purtător de cuvânt al companiei.

„Permiţând beneficiarilor să respire adânc aerul din ţara lor de origine, sperăm să uşurăm dorul de casă şi să-i ajutăm să se stabilească în noua lor viaţă, oriunde ar fi aceasta”.

Conform My Baggage, marea majoritate a comenzilor provin de la cei care cumpără sticlele ca un cadou pentru prietenii sau familiile care locuiesc în străinătate.

Lansarea gamei de aer îmbuteliat din Marea Britanie are loc la patru ani după ce compania Aethaer a început să vândă sticle de aer britanic de 580 ml cumpărătorilor din oraşele chineze poluate precum Beijing şi Shanghai, cu 115 USD.

Între timp, compania canadiană Vitality Air oferă canistre de aer proaspăt din Munţii Stâncoşi cumpărătorilor chinezi, cu preţuri începând de la 52,99 USD pentru un pachet de două sticle de 8 litri, în timp ce compania elveţiană Swissbreeze vinde aer din regiunile montane din ţara Europei Centrale pentru mai puţin de 20 USD pentru o sticlă de 8 litri.

O astfel de afacere a pus pe picioare şi un român, Mihai Arsene, care vinde aer îmbuteliat din Munţii Carpaţi. Aerul pur te protejează de poluare, dar vine şi în ajutorul sportivilor pentru că muşchii sunt vascularizaţi mai puternic. Iniţiativa lui Mihai nu a avut succes în România, însă aerul îmbuteliat din Munţii Carpaţi se vinde chiar şi în India şi China.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici