O dezbatere mai civilizată, sub ameninţarea că microfoanele le vor fi dezactivate. CONCLUZII ale dezbaterii Trump-Biden

După prima dezbatere Trump-Biden din septembrie, transformată într-un meci haotic, moderatorii au spus că vor dezactiva microfonul fiecărui candidat pentru a-i permite celuilalt să vorbească fără întrerupere timp de două minute, la începutul fiecărui răspuns pentru care au dreptul la 15 minute.

Urmărește
2321 afișări
Imaginea articolului O dezbatere mai civilizată, sub ameninţarea că microfoanele le vor fi dezactivate. CONCLUZII ale dezbaterii Trump-Biden

Microfoane dezactivate, Licoln şi pandemia: CONCLUZII ale dezbaterii Trump-Biden

Urmărind sondajele de opinie, la doar 12 zile distanţă faţă de alegerile prezidenţiale din SUA din 3 noiembrie, preşedintele Donald Trump a fost supus presiunii, în timpul dezbaterii finale de joi, să-şi reînvie campania împotriva rivalului democrat, Joe Biden.
 
Concluziile dezbaterii Trump - Biden. O seară mai civilizată
 
Butonul de ”mut” nu a fost prea mult folosit şi, chiar şi în perioadele de dezbatere liberă, candidaţii au menţinut un comportament mai civilizat decât la ultima lor întâlnire.
 
Trump părea să aibă cel mai bun comportament, la începutul serii, chiar şi la adresa moderatoarei Kristen Welker, corespondentă a NBC News la Casa Albă din 2011, pe care o denigrează frecvent. „Până în prezent, respect foarte mult modul în care te descurci”, a spus el, potrivit Reuters.
 
Dar pe măsură ce dezbaterea a avansat, Trump a revenit la vechile obiceiuri, vorbind peste moderator şi ironizându-l pe Biden.
 
 
 
Mai bine decât Abraham Lincoln?
 
Refuzul lui Trump de a condamna grupurile supremaciste albe, la prima dezbatere, a fost probabil cea mai mare eroare neforţată a sa.
 
El a evitat această capcană joi, în timpul unui schimb de replici rasiale, a promovat reforma sa în justiţia penală, care a adus schimbări legislaţiei susţinute de Biden în anii 1990, care a condus la condamnări la închisoare pentru milioane de negri.
 
”Cu excepţia lui Abraham Lincoln, posibilă excepţie ... nimeni nu a făcut ceea ce am făcut eu pentru americanii negri”, a spus Trump.
 
El a mai spus că a decis să candideze la funcţia de preşedinte pentru că nu i-a plăcut performanţa primului preşedinte negru al ţării. „Am candidat din cauza lui Barack Obama. A făcut o treabă proastă. Dacă aş fi văzut că a făcut o treabă bună, nu aş fi candidat niciodată”.
 
Biden nu a rămas dator şi i-a răspuns lui Trump: ”Abraham Lincoln este unul dintre cei mai rasisti preşedinţi pe care i-am avut în istoria modernă. El varsă combustibil pe fiecare foc rasist.”
 
 
Biden a încercat să se adreseze mai mult alegătorilor
 
După un lung schimb de informaţii despre finanţele personale ale celor doi candidaţi, Biden s-a întors spre cameră şi a spus: „Nu este vorba despre familia lui şi familia mea. Este vorba despre familia ta. Şi pe familia ta o doare grav ”, a spus el.
 
În timpul unei discuţii despre asistenţa medicală, el a spus: „Câţi dintre voi sunteţi acasă rostogolindu-vă în pat noaptea întrebându-vă ce veţi face în numele lui Dumnezeu dacă vă veţi îmbolnăvi?,” a spus Biden.
 
 
Momentul declaraţiilor fiscale
 
Trump a încercat să îl descrie pe Biden ca fiind corupt, implicat în relaţiile de afaceri ale fiului său Hunter din Ucraina şi China.
 
Biden a negat categoric orice implicare a sa şi a scos în evidenţă refuzul lui Trump de a-şi publica declaraţiile fiscale. "Ce ascunzi?" a intrebat el. „Publicaţi-vă declaraţiile fiscale sau nu mai vorbiţi despre corupţie”.
 
Pandemia de coronavirus
 
La scurt timp după ultima dezbatere, Trump a contactat COVID-19 şi a petrecut trei zile într-un spital. Pandemia, care a ucis peste 222.000 de oameni în Statele Unite, rămâne problema principală pentru alegători şi Biden l-a acuzat în repetate rânduri pe Trump că a gestionat greşit criza.
 
„L-am luat, am învăţat multe. Doctori excepţionali, foarte bune spitale,” a spus Trump.
 
Trump a părut că promite că un vaccin anti-Covid va fi gata „în câteva săptămâni.” „Nu este o garanţie”, a clarificat el. El a promis că ţara „face faţă”, chiar dacă mai multe state americane au raportat creşteri record pe o zi.
 
"Dacă am purta măşti, am putea salva 100.000 de vieţi", i-a răspuns Biden, referindu-se la faptul ca la dezbaterea anterioară membrii familiei Trump nu au purtat măşti.
 
”Oricine este responsabil pentru atâtea decese nu ar trebui să rămână preşedintele Statelor Unite ale Americii”, a spus Biden.
 
Trump, care şi-a plasat administrarea economiei în centrul campaniei sale, şi-a apărat abordarea faţă de focar şi a spus că ţara nu îşi poate permite să închidă din nou afacerile în, ciuda creşterii numărului de cazuri de Covid.
 
Învăţăm să trăim cu el. Nu avem de ales,” a spus Trump.
 
Înveţi să trăieşti cu el?,” a replicat Biden. "Haide. Murim cu asta. "
 
Trump a afirmat că virusul „dispare”, deşi mai multe state americane au raportat joi creşteri record de infecţii cu COVID-19 joi, dovadă că pandemia se accelerează din nou.
 
Industria petrolieră, punct fierbite al dezbaterii
 
În timpul unui segment privind schimbările climatice, Biden a spus că planul său de mediu va „trece de la industria petrolieră” în favoarea surselor de energie regenerabile, determinându-l pe Trump să lanseze un atac.
 
„Va distruge industria petrolieră”, a spus Trump. „Îţi vei aminti asta, Texas? Îţi vei aminti asta, Pennsylvania?”
 
Biden a spus că vrea pur şi simplu să elimine subvenţiile federale pentru companiile petroliere, un punct pe care l-a reiterat reporterilor în urma dezbaterii. ”Altfel, nu scăpăm de combustibilii fosili”, a spus el.
 
Schimbările climatice
 
Având fiecare dintre cei doi candidaţi de răspuns la tema "schimbările climatice", Biden s-a avântat în sfera energiilor regenerabile, pe când Trump nu s-a desprins de la sol. Când Biden a vorbit despre energia eoliană, Trump a emis una dintre părerile sale ferme: pe lângă faptul că e "extrem de costisitoare, ucide toate păsările".
 
I-a replicat imediat pe Twitter Michael Gerrard, profesor de drept al mediului, care a afişat un tabel cu cauzele pentru care mor păsările. Bine de ştiut: pe primul loc... ferestrele (cele despre care preşedintele în exerciţiu îl acuza pe fostul vicepreşedinte că vrea să le micşoreze pentru a reabilita termic clădirile), pe locul doi - pisicile fără stăpân, pe trei - firele de înaltă tensiune, pe patru - pesticidele şi abia pe unul dintre ultimele locuri, după vânătoare, turbinele aeriene. O activistă de mediu a adăugat că, de regulă, se evită ampalasarea turbilelor eoliene pe culoarele de zbor ale păsărilor, că sunt oprite temporar în perioadele de vărf ale migraţiei şi că lamele sunt vopsite astfel încât să fie remarcate de la distanţă de zburătoare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici